Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 40%-60%, όπως προτείνει το ΔΝΤ, τάσσεται σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλ. Τσίπρας λέγοντας πως «η διαδικασία της περικοπής του μπορεί να οργανωθεί με ασφάλεια, ενδεχομένως με τροποποιήσεις στον Μόνιμο Μηχανισμό και με πρωτοβουλίες της ΕΚΤ που θα ενισχύσουν συνολικά τη διεθνή πίστη στην ευρωζώνη».

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι δεν είναι πρόθεσή του να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους, ωστόσο αν οι συνομιλίες για την περικοπή του οδηγήσουν σε αδιέξοδο «τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους ακόμα και μονομερώς αν χρειαστεί».

Ακόμα τονίζει πως το ισχυρό χαρτί της Ελλάδας, στην Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής την οποία θα προκαλέσει, είναι η θέση της στο γεωπολιτικό σύστημα και ο ενεργειακός της πλούτος.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η οποία θα σημάνει την αρχή του τέλους της σημερινής κυβέρνησης, ενώ για τη δική του κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δεν θα αποτελείται μόνο από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κομματικά στελέχη, αλλά και από προσωπικότητες κύρους, εξωκοινοβουλευτικούς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα το γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ έκανε λόγο για το «παλικαράκι της Ελλάδας που τσακίζει τους ευρωπαίους ηγέτες κι επιβάλλει τις θέσεις του».