Αρχές του 2001. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης, φέρεται να είπε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του το «πέστε κάτω», σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ώστε να διακοπεί ο αγώνας και να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο αυτόν η ομάδα για τις αποφάσεις του διαιτητή Ποντίκη. Χρόνια μετά στα Περιβόλια, ο πρόεδρος του Αρη Λάμπρος Σκόρδας έδωσε ίδια εντολή στους παίκτες του. Να πέσουν κάτω, να μη συνεχιστεί ο αγώνας και να αντιδράσει έτσι η ομάδα του για το γκολ που κατακυρώθηκε υπέρ του Πλατανιά. Είναι εισήγηση-απόφαση σοβαρού παράγοντα η συγκεκριμένη; Να καταδικάσει την ομάδα του με τόσο επιπόλαια σκέψη; Πάλι καλά που ο Παπαδόπουλος, ο προπονητής της ομάδας, έδειξε ψυχραιμία και αρνήθηκε να δώσει τη συναίνεσή του για κάτι τέτοιο.

Ανεξάρτητα με το αν πέρασε ή όχι η μπάλα στην προσπάθεια του Φάισκα, κάτι που δυστυχώς δεν ξεκαθαρίζεται από την τηλεοπτική κάλυψη, ο Αρης πρέπει να δείξει αξιοπρέπεια. Με τον Πανιώνιο έγιναν τα μύρια όσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ποδοσφαιριστές από τη Νέα Σμύρνη έχουν να λένε για τις συνθήκες που συνάντησαν. Χθες, μετά το γκολ, όλος ο πάγκος την «έπεσε» στον βοηθό Γουργιώτη. Να είμαστε ευτυχείς που δεν τραυματίστηκε ο βοηθός που ήταν αρμόδιος για την επίμαχη φάση της αγωνιστικής ή να αναρωτιόμαστε τι έκανε λίγο μετά ο Μάνταλος μέσα σε όμιλο παικτών; Τον διαπραγματευτή ή αυτόν που θα χώριζε τους εμπλεκομένους; Πάντως, ο ρέφερι έδειξε δύο κόκκινες κάρτες, ενώ θα μπορούσε να τιμωρήσει αυστηρότερα αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Οσον αφορά τον Μπουγαΐδη, νέα κόκκινη μέσα στις λίγες αγωνιστικές που (ξανα)φορά τη φανέλα του Αρη. Η πρώτη ήταν στη Λιβαδειά. Κόντρα στον Πλατανιά, ο νεαρός μπακ έδειξε ξανά εκτός εαυτού. Μετά βέβαια, έκλαψε όπως έκανε και πέρυσι που ήταν στο ρόστερ της ΑΕΚ. Σημεία των καιρών και συμπτώσεις θλιβερές. Ο Αρης, ωστόσο, αξίζει να θυμηθεί την ιστορία του. Εγινε σημαντικός σύλλογος με τις διακρίσεις και όχι με αμφιλεγόμενες αποφάσεις μικρόνοων παραγόντων.