«Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν τη μεγάλη σημασία που έχει ένας Οργανισμός που προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια όπως το ΝΑΤΟ»  δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Aντερς Φογκ Ράσμουσεν. 

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι με τον γενικό γραμματέα αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα, ενόψει της συνοδού του Οργανισμού στην Ουαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ πρόσθεσε ότι συζήτησαν για την ολοκλήρωση της αποστολής στο Αφγανιστάν. 

Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες επισήμανε ο πρωθυπουργός. Οι συνθήκες και οι ανατροπές που επικρατούν στην Συρία και στην Μέση Ανατολή προβληματίζουν το ΝΑΤΟ τόνισε και υπογράμμισε την αξιοποίηση του πολιτικού διαλόγου. 

«Ο θεσμικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένος και έτσι θα επιτευχθεί και η συνεργασία με το Ισραήλ» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ λέγοντας: «κάθε νέα υποψηφιότητα ένταξης αξιολογείται, υπάρχουν τα προενταξιακά στάδια και κάθε χώρα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που θέτει η συμμαχία η οποία είναι μία κοινότητα δημοκρατικών αξιών». 

Ο κ. Ράσμουσεν, από την πλευρά του, καταδίκασε την αιματοχυσία στην Ουκρανίας. «Καλώ όλα τα μέλη να σταματήσουν το σπιράλ της βίας» τόνισε ο κ. Ράσμουσεν και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι δεν θα εμπλακεί ο στρατός. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι ο διάλογος». 

Ο γγ του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στην Ελλάδα υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε στο λίκνο της δημοκρατίας και η δημοκρτία είναι το θεμέλιο του ΝΑΤΟ. Η δημοκρατία κινδυνεύει στην ερύτερη γειτονιά. Η Ελλάδα έχει ενεργό συμμετοχή στη συμμαχία» σημείωσε και αναφέρθηκε στον ρόλο της Ευρώπης, της οποίας η Ελλάδα έχει την προεδρία. 

«Θέλουμε Ευρώπη ισχυρή για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας» τόνισε ο κ. Ράσμουσεν, ενώ πρόσθεσε: «γυρίζουμε σελίδα στην σχέση μας με το Αφγανιστάν». 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από