Την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστών εξέφρασε στους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος για πρώτη φορά δέχθηκε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους, που συνδέονται άμεσα με την απονομή της δικαιοσύνης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου (φωτογραφία κάτω) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία πάνω). Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων τέθηκαν στο τραπέζι θεσμικά αιτήματα του κλάδου αλλά και οικονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εξεδήλωσε την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών χωρίς να προσδιοριστεί, έστω στο ελάχιστο, ο χρόνος. Από την πλευρά της ΟΔΥΕ συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους δικαστικούς υπαλλήλους, όπως η έλλειψη προσωπικού και η μηχανογράφηση των δικαστηρίων. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν μετατάξεις υπαλλήλων στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και προσλήψεις στον κλάδο της πληροφορικής.