Η ζωή το έφερε να γίνω δημοσιογράφος. Δύσκολα πράγματα. Ενώ, αν είχα ανοίξει Μη Κυβερνητική Οργάνωση, θα περνούσα ζωή και κότα.

Και δεν λέω μόνο για τα 9 εκατομμύρια που «έφαγαν» οι τύποι στο κόλπο με τις νάρκες.

[Ερώτηση κρίσεως: Γιατί άραγε χρειαζόταν να χρηματοδοτήσει το Ελληνικό Δημόσιο μια ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση για να πάει να βγάλει νάρκες στη Βοσνία, στον Λίβανο ή στο Ιράκ; Αγνωστο!

Αυτό άραγε δεν απασχόλησε κανέναν; Βρήκαν όλοι οι αρμόδιοι φυσιολογικό να μαζεύουμε νάρκες έξω από το Τικρίτ; Και τους μοίραζαν τα λεφτά λες και είναι μαρουλόφυλλα;]

Πληροφορούμαστε τώρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι το συνολικό ποσό που έχει εκταμιευθεί από το υπουργείο Εξωτερικών σε ΜΗΚΥΟ για το διάστημα 2000-2010 «ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ».

Και προσθέτει η Επιτροπή ότι «στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Δεν ξέρω αν στα λεφτά αυτά πρέπει να προστεθεί και η ιλιγγιώδης αύξηση των απόρρητων κονδυλίων του ιδίου υπουργείου για το διάστημα 2009-2011.

Με άλλα λόγια: κάποιοι έκαναν πάρτι!..

Και το ερώτημα είναι διπλό: Ποιοι έκαναν το πάρτι και ποιοι το οργάνωσαν.

Διότι μπορεί να ακούγεται λογικό να πήραν περίπου 3,5 εκατομμύρια οι Γιατροί του Κόσμου ή 1,8 εκατομμύρια ο Ερυθρός Σταυρός, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς είναι η Οικουμενική που πήρε 3,84 εκατομμύρια, ο Διορθόδοξος Σύνδεσμος Αγιος Παύλος που πήρε 1,6 εκατομμύρια ή το Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με 2,5 εκατομμύρια ευρώ –υπέρ της δημοκρατίας, υποθέτω!

Ανάλογα ποσά εισέπραξαν παγκοσμίου φήμης οργανώσεις όπως η Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη Αριστοτέλης (1,4 εκατομμύρια), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης Humanet (2,47 εκατομμύρια) ή η Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη (3 εκατομμύρια).

Τόσο χρήμα για ανάπτυξη και αλληλεγγύη δεν έχει μοιράσει ούτε ο Μπιλ Γκέιτς!

Εδώ που φτάσαμε (έστω και με μεγάλη καθυστέρηση) το ζητούμενο είναι πλέον να πάει η έρευνα μέχρι τέλους.

Αφενός για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που παράγουν σοβαρό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Δεν αξίζουν τον διασυρμό.

Αφετέρου, για να αποκαλυφθούν οι επιτήδειοι και οι προστάτες τους.

Και μη διανοηθεί κανένας εξυπνάκιας να μου πει ότι «μαζί τα φάγαμε!», διότι είμαι απολύτως βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων Ελλήνων όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τον περίφημο Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου (600 χιλιάρικα, παρακαλώ!..) αλλά ούτε που έχει ξανακούσει για την ανθρωπιστική δράση της Humanet με τα δυόμισι εκατομμυριάκια!