Μόλις τέσσερις βαθμούς χωρίζουν την πρώτη από την τέταρτη ομάδα της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, μετά τη λευκή ισοπαλία που παραχώρησε η Αρσεναλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη συνεχιζόμενη επέλαση της Λίβερπουλ που νίκησε 3-2 τη Φούλαμ.

Οι Κανονιέρηδες δεν εκμεταλλεύτηκαν το δώρο που τους έκανε η Γουέστ Μπρομ το προηγούμενο βράδυ, όταν υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 την Τσέλσι και παρέμειναν στη δεύτερη θέση. Οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Εμιρέιτς ήταν η καλύτερη κριτική για έναν άνοστο αγώνα, με λίγες ευκαιρίες, τον οποίο αν έπρεπε κάποια να τον κερδίσει, αυτή ήταν η Αρσεναλ. «Ηταν ένα ματς με λίγες ευκαιρίες αλλά μπορούσαμε να νικήσουμε. Η κούρσα για τον τίτλο είναι ανοιχτή για πολλές ομάδες» δήλωσε ο Βενγκέρ, χωρίς να γνωρίζει πως η Λίβερπουλ θα νικούσε και στην έδρα της Φούλαμ μειώνοντας στους τέσσερις τους βαθμούς που τη χωρίζουν από την κορυφή και στους τρεις από τους Κανονιέρηδες. Οι Κόκκινοι ανέτρεψαν δύο φορές το εις βάρος τους σκορ στο ματς με τους Κότατζερς φθάνοντας στη νίκη με 3-2, με γκολ του Τζέραρντ από πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Οι αγώνες Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ και Εβερτον – Κρίσταλ Πάλας αναβλήθηκαν λόγω θυελλωδών ανέμων.

Στα άλλα παιχνίδια: Νιούκαστλ – Ιντερ 0-4, Στόουκ – Σουόνσι 1-1.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 57, Αρσεναλ 56, Μάντσεστερ Σίτι 54 (με ένα ματς λιγότερο) και Λίβερπουλ 53.

n Το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Νάπολι νικώντας τη Ρόμα με 3-0, υπό το βλέμμα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Στον τελικό (3 ή 7 Μαΐου) οι Παρτενοπέι θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα.