Αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ είναι οι εκτός έδρας αναμετρήσεις στα φετινά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς γίνεται αγνώριστη μακριά από την Τούμπα και αυτό προβληματίζει τόσο τον ολλανδό τεχνικό όσο και τον Ιβάν Σαββίδη. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι διαφορές που παρουσιάζουν τα στατιστικά στα εκτός και στα εντός έδρας παιχνίδια, οι οποίες είναι τεράστιες.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα έχει δώσει 24 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Από αυτά, 12 στην Τούμπα και 12 μακριά από αυτή. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει πετύχει 30 γκολ εντός έδρας ενώ εκτός 18. Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται στα γκολ που δέχεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στο γήπεδό του έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ, ενώ εκτός έδρας έχει δεχθεί 18. Εντός έδρας, ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος και μετρά μόνον μια ισοπαλία στην οποία μάλιστα δεν δέχθηκε γκολ. Στα 5 παιχνίδια που έχει δεχθεί γκολ, έχει κερδίσει! Εκτός έδρας δεν έχει δεχθεί γκολ σε 2 μόλις ματς, ενώ στα υπόλοιπα 10 η εστία του παραβιάστηκε.

Η ομάδα του Στέφενς μετρά τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, ενώ μέχρι τώρα στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από την Τούμπα μετρά 5 νίκες 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Οι ήττες είναι αυτές που προβληματίζουν, αφού πέρυσι σε όλο το Πρωτάθλημα είχε μόνον τρεις εκτός έδρας ήττες. Την περίοδο 2011-2012 είχε 4 εκτός έδρας ήττες ενώ το 2010-2011 είχε 6 και βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ενόψει των πλέι οφ και με τη βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος για τα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού το βαθμολογικό προβάδισμα που θα έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι μικρό.

ΣΙΔΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Τα πράγματα είναι διαφορετικά στις ευρωπαϊκές εξορμήσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος εκτός έδρας στα ευρωπαϊκά ματς από τις 30 Αυγούστου του 2012. Η τελευταία του ήττα ήταν από τη Ραπίντ Βιέννης με 3-0 για το Europa League. Από τότε μέχρι σήμερα έχει δώσει 6 εκτός έδρας παιχνίδια και μετρά 2 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχοντας δεχθεί μόνον 3 γκολ και έχοντας πετύχει 7!

Χαρακτηριστικό της παράδοσης που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Δικεφάλου στα εκτός έδρας παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ότι στα 21 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει έχει ηττηθεί μόνον 2 φορές, ενώ έχει πάρει 7 νίκες και 12 ισοπαλίες. Στα παιχνίδια αυτά έχει πετύχει 24 γκολ και έχει δεχθεί 17. Τα νούμερα αποδεικνύουν ότι στήριξε το αήττητο στην πολύ καλή άμυνά του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ. Στη σκακιέρα που έχει στηθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Δώνη, ο πρώην προπονητής του Δικεφάλου έκανε χθες μια ακόμη επιθετική κίνηση. Μόλις του κοινοποιήθηκε η προσφυγή του Δικεφάλου στα πολιτικά δικαστήρια με την οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης ζητά να εκδικαστεί και πάλι η υπόθεση από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ με άλλη σύνθεση, αφού σύμφωνα με τον Δικέφαλο δεν ήταν νομότυπη, ο Γιώργος Δώνης προσέφυγε στην ΕΠΟ και ζητά να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από την Ομοσπονδία για τις ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. Από την πλευρά του Δικεφάλου δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν, επειδή, όπως υποστηρίζουν, προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας απλώς την επανεκδίκαση της υπόθεσης από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.