Αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο φαίρεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εντονότατες αποδοκιμασίες για την υποψηφιότητα αυτή από μέλη και φίλους του κόμματος.

Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, δηλαδή τη φυσική έδρα του κ. Βουδούρη, ακούστηκαν βαριές κουβέντες παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του κόμματος ζήτησαν να αποσυρθεί η υποψηφιότητα με επιχειρήματα του τύπου «πώς γίνεται να μας ζητάτε να στηρίξουμε ένα πρόσωπο που είχε αποδοκιμαστεί δημοσίως από αγανακτισμένους στην πλατεία της Καλαμάτας, όταν συνόδευε τον Γιάννη Στουρνάρα και μας έλεγαν τι καλό είναι το Μνημόνιο;».

Κατά τη διάρκεια της τεταμένης συνεδρίασης, ο γραμματέας του κόμματος προσπάθησε να πείσει τα μέλη της Νομαρχιακής να… μη γίνει ψηφοφορία –αντίθετα με ό,τι έκανε δηλαδή στην περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –γιατί τα μηνύματα από νωρίς ήταν πως η Νομαρχιακή, όπως και η Νομαρχιακή Κορίνθου, θα απέρριπτε την πρόταση για τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαιναν πως θα είναι δύσκολο στα κεντρικά «να περάσουν» τον κ. Βουδούρη, στο πρόσωπο του οποίου θέλουν να βάλουν σε τροχιά την ιδέα των συνεργασιών με ευρύτερες δυνάμεις, εάν οι Νομαρχιακές ψηφίσουν «όχι».

Το σίριαλ με την υποψηφιότητα που ένωσε κομμάτια της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας θα έχει και συνέχεια καθώς σήμερα αναμένεται να γίνει συνεδρίαση της Νομαρχιακής Αρκαδίας. Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μέλη που προέρχονται από την ΑΝΑΣΑ τάχθηκαν κατά και της υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή ΠαΣοΚ / ΔΗΜΑΡ. Ενώ υπήρξε και ένα μέλος από την ΚΟΕ, η οποία απείχε.

Την ίδια στιγμή, η εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας – μειοψηφίας για τα γνωστά αγκάθια των πολιτικών συμμαχιών, και της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας άσκησαν σκληρή κριτική σε επιλογές της ηγεσίας σε ό,τι αφορά την ανάγκη να υπάρξει σαφής προγραμματική πρόταση του κόμματος, αλλά και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές συμμαχίες.

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται στα γκάλοπ. Για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε διημερίδα που οργάνωσαν οι ιστοσελίδες iskra, R-project και ο ΜΑΧΩΜΕ. Και όπως είπε στη συνέχεια, «πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές μέσα στην κοινωνία, κι εδώ έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Εχουμε μεγάλο έλλειμμα στο τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα και στο ότι πρέπει να κερδίσουμε τις συνειδήσεις».

Σκληρή κριτική Λαφαζάνη

«Οι εκλογές δεν κερδίζονται στα γκάλοπ. Για να κερδίσεις τις εκλογές πρέπει ναξέρεις τι θα κάνειςτην επόμενη ημέρα»