Συνεχίζεται από το απόγευμα της Κυριακής η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη Χομς της κεντρικής Συρίας μετά την προσωρινή αναστολή της επιχείρησης λόγω του καταιγισμού πυρών που δέχτηκε κονβόι της Ερυθράς Ημισελήνου.

Παράλληλα, απομακρύνθηκαν άλλοι 65 κάτοικοι -παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι- από τις κατεστραμμένες λόγω του εμφυλίου γειτονιές της Παλιάς Πόλης, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA

Τα μέλη της κοινής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου παρέμειναν το Σάββατο εγκλωβισμένα για αρκετές ώρες μετά τη δύση του ηλίου αφότου η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε πυρά ενώ διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Ημισέληνος ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοί της και το προσωπικό του ΟΗΕ κατάφεραν να εγκαταλείψουν την πόλη σώοι και αβλαβείς, αναφέροντας μόνο τον ελαφρό τραυματισμό ενός οδηγού από τα πυρά.

Η κοινή αποστολή έχει στόχο να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε 2.500 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στη χώρα εξαιτίας του εμφυλίου.

Οι συριακές αρχές και οι αντικαθεστωτικοί αλληλοκατηγορήθηκαν για την επίθεση στο κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

Η συμφωνία για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στους 3.000 κατοίκους της πολιορκημένης Χομς ήταν το μοναδικό απτό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο συνομιλιών της «Γενεύης ΙΙ» (και ακόμη και αυτό βρισκόταν στον αέρα όταν τελείωνε η διάσκεψη).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από