Βασίλης

Παπαζάχος

Οι συνάδελφοί του

τον αποκαλούν «Νέστορα της σεισμολογίας». Ολη του τη ζωή προσπαθεί να καταλάβει τους σεισμούς, όπως έκανε και με τους δύο μεγάλους σεισμούς – με διαφορά μιας εβδομάδας – στην Κεφαλονιά. Μάλιστα, μία ημέρα μετά τη δεύτερη ισχυρή δόνηση, ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου ακόμη μεγαλύτερου σεισμού,

μεγέθους ακόμη και 7 ρίχτερ.

Ο Προκόπης Γιόγιακας στη ΣΕΛ. 40

Μαίρη Κομ

Από τους ορυζώνες

του Μανιπούρ κατάφερε να φθάσει έως τα ρινγκ του Λονδίνου, όπου κέρδισε ένα ολυμπιακό μετάλλιο στην πυγμαχία. Και σήμερα, στα 30 της χρόνια, είναι ήδη πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ωστόσο, έχει πλέον έναν διαφορετικό σκοπό: να μάθει στις γυναίκες της Ινδίας πώς να προστατεύονται από τους εν δυνάμει βιαστές τους, με όπλο την αυτοάμυνα.

Ο Σάκης Μαλαβάκης στη ΣΕΛ. 41

Χοσέ Μανουέλ Μιρελές

Στο Μεξικό τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς τα καρτέλ των ναρκωτικών στην πόλη λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει, παίρνοντας έτσι τον έλεγχο ολόκληρων περιοχών και τρομοκρατώντας τους πολίτες με απαγωγές, βιασμούς, ακόμη και δολοφονίες. Κάποιοι Μεξικανοί, σύγχρονοι «βιτζιλάντες», όπως ο 56χρονος γιατρός στην Πολιτεία Μιτσοακάν, πήραν τα όπλα στα χέρια τους και δημιούργησαν ομάδες αυτοπροστασίας.

Η Νατάσα Μπαστέα στη ΣΕΛ. 42