Βράδιαζε στο Λονδίνο, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Ρενέ Μόλενστιν. Εξω ψιλόβρεχε, κάτι το σύνηθες για την πρωτεύουσα του Μεγάλου Νησιού, ψιλόβρεχε όμως και στην ψυχή του ολλανδού προπονητή της Φούλαμ που παρακολουθεί την ομάδα του μήνες τώρα να ταξιδεύει στα απόνερα των μεγάλων της Πρέμιερ Λιγκ.

– Ελα Ρενέ, ο Φέργκιουσον είμαι…

– Σερ Αλεξ, τι κάνετε (ο Μόλενστιν πάντα μιλούσε στον πληθυντικό στον σερ του Μάντσεστερ στα χρόνια που εργαζόταν στη Γιουνάιτεντ ως δεξί χέρι του προπονητή).

– Καλά είμαι Ρενέ, αλλά η ομάδα δεν πάει πουθενά. Κάθε εβδομάδα και ένα γλίστρημα. Δεν βλέπω μέλλον. Γι’ αυτό σε πήρα Ρενέ. Θέλω τη βοήθειά σου…

– Σερ Αλεξ, ό,τι θέλετε, χαλί να γίνω να με πατήσετε.

– Λοιπόν, άκου παιδί μου, αν δεν προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάνουμε το τελευταίο τρένο. Θα φάμε ξύλο… Οχι βέβαια εγώ, αλλά εκείνος ο Ντέιβιντ (τον Μόιες εννοεί) που τα έχει κάνει μούσκεμα… Τελευταία μας ελπίδα ο Ολυμπιακός, Ρενέ. Αν προκριθούμε και συνεχίσουμε, και χρήμα θα πάρουμε και στόματα θα κλείσουμε.

– Εγώ τι μπορώ να κάνω;

– Εσύ, θέλω να ζητήσεις για τη Φούλαμ εκείνον τον σέντερ φορ που έχουν στον Ολυμπιακό, πώς τον λένε, πώς τον λένε… α, Μήτρογλου τον λένε. Να πεις στη διοίκηση ότι τον θέλεις και άσε τα υπόλοιπα σε μας.

– Μα, σερ Αλεξ, πέφτουμε, δεν μας σώζει τίποτε…

– Αυτό δεν έχει σημασία, παιδί μου, εσύ ζήτα τον Κόστας και άσε τα υπόλοιπα σε μας… Εμείς θα σας βοηθήσουμε οικονομικά και το καλοκαίρι θα δούμε, ή θα τον πάρουμε εμείς ή θα τον στείλουμε από κει που ‘ρθε. Τώρα προέχει να αποδυναμώσουμε τον αντίπαλο!

– Μα, το καλοκαίρι εμείς θα είμαστε σε άλλη κατηγορία, πώς θα τον πληρώνουμε;

– Εεε, είπαμε, μέχρι το καλοκαίρι βλέπουμε. Τώρα τι κάνουμε.

– Εντάξει σερ, θα μεταβιβάσω τη συνομιλία μας στη διοίκηση.

– Αντε αγόρι μου, καληνύχτα και να προσέχεις την Κυριακή τη Σαουθάμπτον, βλέπω να τρώτε τριάρα…

Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όχι οι μπούρδες του «Γκράβιτι» που διεκδικεί και Οσκαρ!

Η συνομιλία του Ρενέ Μόλενστιν με τον Φέργκιουσον είναι πέρα για πέρα αποκύημα παραληρηματικής φαντασίας. Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα! Στα καφενεία όμως και στις έντονες συζητήσεις ανάμεσα σε φιλάθλους και όχι οπαδούς, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Το προφανές, εν Ελλάδι, αμφισβητείται κατά κόρον. Το ότι ο Μήτρογλου έφερε τα εκατομμύρια στον Ολυμπιακό, υπέγραψε και ένα συμβόλαιο-χρυσόδετο, δεν λέει σε κάποιους τίποτα.

Αυτοί οι κακοπροαίρετοι «κάποιοι», σου απαντούν: «Μα τι να τον κάνει τον Μήτρογλου μια ομάδα που πάει γραμμή για τη Β’ Εθνική; Κάτι άλλο συμβαίνει!».

Αλλοι πάλι κατασκευάζουν διαφορετικά το σενάριο: «Ο Μήτρογλου δεν πρόκειται να είναι ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του, γι’ αυτό τον πούλησε ο Ολυμπιακός. Τους έστειλε βαρέλι δίχως πάτο, που λέμε».

Αυτά για να περνά η ώρα και για να έχει κάποιο ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχει εξαφανίσει το ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός φροντίζει να το τονώνει. Και οι συζητήσεις του καφενείου καταγράφονται και κατατίθενται για τα επόμενα Οσκαρ.

Τώρα, επιστημονικής φαντασίας θα είναι, πρωτότυπου σεναρίου θα είναι, διασκευασμένου, το καλοκαίρι θα μάθουμε…