Μπορεί ο ισπανός γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο να έβαλε την υπογραφή του στο νέο τετραετές συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο η τελική συμφωνία φέρει (και) τη σφραγίδα της πανέμορφης συζύγου του Μάρτα Ντομίνγκεθ, της οποίας η συμβολή υπήρξε καθοριστική στη μεταγραφή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλωστε, αν η σύζυγος του ισπανού γκολκίπερ δεν ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα το ζεύγος Ρομπέρτο μετά το τέλος της σεζόν θα επέστρεφε στην ισπανική πρωτεύουσα. Κάτι ανάλογο συνέβη το περασμένο καλοκαίρι και με άλλο ισπανό υποψήφιο μεταγραφικό στόχο των Πειραιωτών. Ο Ζοάν Βερδού, μολονότι βρισκόταν με το… στυλό στο χέρι, υπαναχώρησε την τελευταία στιγμή ελέω συζύγου. Λέγεται μάλιστα ότι η κυρία Βερδού λίγο πριν από τις υπογραφές υπέστη νευρικό κλονισμό απαιτώντας από τον καταλανό μέσο να επιστρέψουν αμέσως στην Ισπανία, όπως και έγινε.

Μια γυναίκα λέγεται ότι έδωσε επιπλέον κίνητρο και στον διεθνή επιθετικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, πέραν βεβαίως από τη δεδομένη επιθυμία του παίκτη να εξομαλύνει τις διαταραγμένες σχέσεις του με τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά, ενώ μια ακόμη Θεσσαλονικιά αποτελεί τον μόνιμο «μοχλό πίεσης» προς τον πορτογάλο μεσοεπιθετικό Αντελίνο Βιεϊρίνια για να γυρίσει στην Τούμπα.

Με την… έγκριση της πανέμορφης σουηδέζας Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ φημολογείται ότι οριστικοποιήθηκε και η μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό, οι παράγοντες του οποίου πάντως ακόμη θυμούνται την περίπτωση του διεθνούς αυστριακού μεσοεπιθετικού Μάρκους Σοπ, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2001 νίκησε σχεδόν μόνος του τους Πρασίνους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγους μήνες αργότερα η πράσινη ΠΑΕ έπεισε τον Σοπ να αγωνιστεί στο Τριφύλλι. Ο παίκτης ήρθε στην Αθήνα για τις λεπτομέρειες, ωστόσο έφερε μαζί του και την πανέμορφη σύζυγό του, η οποία, εν αντιθέσει προς τον «ξετρελαμένο» Σοπ, δεν εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά των Ελληνίδων, τις κοντές φούστες και την έντονη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας. Φήμες της εποχής ανέφεραν ότι η κυρία Σοπ «έπιασε» τον άντρα της να… ξενοκοιτάει, θέτοντας βέτο στη μεταγραφή. Λίγες ημέρες μετά ο Σοπ ταξίδεψε στην ήσυχη Μπρέσια για να υπογράψει (με τις ευλογίες της συζύγου του) στην ομώνυμη ιταλική ομάδα.

Πέραν των συζυγών όμως υπάρχουν και μαμάδες που επηρεάζουν την ποδοσφαιρική καριέρα των υιών τους. Η κυρία Μαρί Ζαν Μπουμσόνγκ, μητέρα του πρώην γάλλου αμυντικού του Παναθηναϊκού Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις καθώς ήταν πάντοτε παρούσα σε όλες τις υπογραφές συμβολαίων του… κανακάρη της, έχοντας μάλιστα και ισχυρό λόγο για τους όρους της εκάστοτε συμφωνίας, όπως καταμαρτυρούν και παράγοντες του Τριφυλλιού!