«Ορίστε, αυτή είναι η αθωότητά μου», άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται, ο Μάκης Ψωμιάδης.

Η υπεράσπισή του αμφισβήτησε τη φερόμενη οικονομική ζημιά που υπέστη η ΑΕΚ επί διοίκησής του και μήνυσε έναν μάρτυρα για ψευδορκία.

Η διαδικασία, από την οποία δεν λείπουν οι εντάσεις, αφορά στην κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 22 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ομάδας.

Οι συνήγοροι του κεντρικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη κατέθεσαν μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του Γιώργου Ρόκκα, ο οποίος είχε διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ ενόψει της αποχώρησης της οικογένειας Ψωμιάδη από την ομάδα, για τα όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο.

Η πλευρά Ψωμιάδη, επικαλούμενη νεότερα στοιχεία, ισχυρίζεται πως η ομάδα δεν ζημιώθηκε επί διοίκησης του βασικού κατηγορουμένου (2001- 2002) και ότι ο επιχειρηματίας είναι αθώος.

Οι συνήγοροι του Ψωμιάδη προσκόμισαν στο δικαστήριο έγγραφα προκειμένου να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του ελεγκτή των οικονομικών Γ. Ρόκκα ο οποίος είχε κάνει λόγο για επιταγές ποσού 9,5 εκατ. ευρώ, που είχε καρπωθεί ο κατηγορούμενος αντί να εισέλθουν στα ταμεία της ομάδας.

Οι επίμαχες επιταγές είχαν εκδοθεί από την εταιρεία Netmed που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ, για να εισπραχθούν από την ομάδα.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, ωστόσο, διά των συνηγόρων του, προσκόμισε και κατέθεσε στο δικαστήριο τα πρωτότυπα σώματα των ανείσπρακτων επιταγών από την εταιρεία, γεγονός που προκάλεσε ένταση στην αίθουσα, την άμεση κατάθεση μήνυσης σε βάρος του μάρτυρα Γ. Ρόκκα, αλλά και τις φωνές του βασικού κατηγορούμενου: «ορίστε, αυτή είναι η αθωότητά μου».

Ο μάρτυρας, που είχε καταθέσει – όπως τονίστηκε από συνηγόρους – πως είχε δει στοιχεία ότι εισπράχθηκαν τα εν λόγω ποσά, είπε στο δικαστήριο ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου του, είχαν δείξει παραστατικά ότι είχαν γίνει οι πληρωμές. «Δεν μπορούσα να τα ελέγξω» είπε.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, από στοιχεία του πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου του κ. Ρόκκα, που είχε ενεργήσει κατ’ εντολή των υποψήφιων αγοραστών της ομάδας, κκ. Νικολαΐδη, Κανελλόπουλου κ.ά. μετά την αποχώρηση Ψωμιάδη από την ΑΕΚ, η ζημιά που προκύπτει για τη διοίκηση του κατηγορουμένου ανέρχεται σε 660.000 ευρώ.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να αποσαφηνίσει στο δικαστήριο το ποσόν της ζημιάς που υπήρχε στην ομάδα όταν ανέλαβε τη διοίκησή της η οικογένεια Ψωμιάδη και απάντησε ότι «πρέπει να ήταν μεγάλο ποσόν. Λογικά, ήταν πάνω από 30 εκατ. ευρώ η ζημιά».

Η απάντηση προκάλεσε νέα ένταση, καθώς η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη έκανε λόγο για αντιφάσεις του μάρτυρα, ζητώντας από το δικαστήριο να «ενεργήσει αυτεπάγγελτα», εννοώντας να διώξει ποινικά τον μάρτυρα.

Οπως ανέφερε, ο εκ των συνηγόρων του βασικού κατηγορουμένου Χρ. Στάθης, «προκύπτει και από το πόρισμά του, που λάβαμε τώρα υπόψη, ότι από τα περιβόητα τιμολόγια Κατσαρού (σσ Αντώνης Κατσαρός, κατηγορούμενος στη δίκη που είχε εκδώσει τιμολόγια για έργα στο «νέο γήπεδο» της ΑΕΚ, στους Θρακομακεδόνες την επίμαχη περίοδο) δεν υπέστη ζημιά η ΑΕΚ, αφού αυτά αντιλογίστηκαν, παρά μόνο φορολογική ζημία η οποία έχει ήδη κριθεί». Η δίκη συνεχίζεται.