Η τελευταία στη σειρά χειμωνιάτικη θύελλα που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες συνοδευόμενη από σφοδρή χιονόπτωση σε πολλές αμερικάνικες πολιτείες, σε μια ακτίνα από το Κάνσας έως τη Μασαχουσέτη, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα την Τετάρτη καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι μισοί από αυτούς βρίσκονται στην Πενσυλβάνια.

Το ύψος του χιονιού έχει επηρεάσει τα δίκτυα μεταφορών, προκαλώντας ακυρώσεις σε περισσότερες από 3.000 πτήσεις, σύμφωνα μα τα στοιχεία της εξειδικευμένης στα αεροπορικά δεδομένα ιστοσελίδας flightaware.com. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στις περιοχές που επλήγησαν από τη νέα ισχυρή χιονοθύελλα.

Πολλές αμερικάνικες πολιτείες συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Κάνσας κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αλατιού στους παγωμένους δρόμους, ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της οδικής ασφάλειας υπό αυτές τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ανατολική ακτή θα μπορούσε να «νιώσει» επιπλέον χιονοπτώσεις μέχρι τη Δευτέρα. Από την αρχή του Ιανουαρίου, οι μεσοδυτικές και βόρειο – ανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις κακές καιρικές συνθήκες.