«Εγώ υλοποίησα τη δέσμευσή μου και επέστρεψα στην Ελλάδα επισπεύδοντας τις διαδικασίες» ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη μόλις βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος έχει εκδώσει εις βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών –κατά τις Αρχές –δανείων με αποδέκτες επιχειρηματίες. Με τον τρόπο αυτόν ο κατηγορούμενος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ενόψει και της καθοριστικής απολογίας του τη Δευτέρα το πρωί, από το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται αν θα αφεθεί ελεύθερος ή όχι.

Ωστόσο το καθεστώς υπό το οποίο ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προσγειώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε ελληνικό έδαφος ήταν θολό, καθώς η πλευρά Φιλιππίδη υποστήριζε ότι γύρισε με δική του θέληση ενώ δικαστικές πηγές έκαναν λόγο για απέλαση. Ο Αγγελος Φιλιππίδης κρατούσε στα χέρια του το διαβατήριό του για να δείξει ότι επέστρεψε οικειοθελώς στην Ελλάδα. Ο δικηγόρος του Θανάσης Βαρλάμης αντί δηλώσεως παρέπεμπε στην αρχική δέσμευση του εντολέα του να επιστρέψει και να κριθεί από τους φυσικούς του δικαστές, ενώ από έγγραφο που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος προέκυπτε η γραπτή δήλωση-επιθυμία του να έρθει πίσω στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν. «Οταν χθες (σ.σ.: προχθές ) το βράδυ οι Αρχές στην Τουρκία με άφησαν ελεύθερο με ρώτησαν σε ποια χώρα επιθυμώ να επιστρέψω. Εγώ είπα στην Ελλάδα. Ετσι, πήρα το πρώτο αεροπλάνο και γύρισα, όπως είχα από την αρχή υποσχεθεί ότι θα κάνω», είπε ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη από κλιμάκιο αστυνομικών μόλις πάτησε το πόδι του στην πίστα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, σε εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τις δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της Ιντερπόλ είχε ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής για την άφιξη Φιλιππίδη, σε απάντηση του αιτήματος που είχε στείλει ο ίδιος μία ημέρα νωρίτερα ζητώντας να πληροφορηθεί αν ο κατηγορούμενος παρέμενε υπό κράτηση ή ήταν ελεύθερος.

Μέχρι τη Δευτέρα πάντως ο κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ προετοιμάζοντας την απολογία του για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με αποδέκτες επιχειρηματίες, από τα οποία φέρεται να ζημιώθηκε το ΤΤ με περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Στο μεταξύ, για τις 24 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η προσδιορισμένη για χθες δίκη στη Βρετανία των κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.