Φωτογραφικό υλικό από τα ευρήματα στο αυτοκίνητο-γιάφκα στο Παλαιό Φάληρο έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική.

Οπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική, ή άλλη ενέργεια.

Τα τρία καλάσνικοφ βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, μέσα σε δύο σακ βουαγιάζ, μαζί με ένα ρουκετοβόλο RPG, τέσσερις ρουκέτες RPG με τους προωθητήρες τους, τέσσερις χειροβομβίδες με τους πυροκροτητές τους, δύο κοντάκια καλάνικοφ, επτά γεμιστήρες για τα συγκεκριμένα τυφέκια, πολλές σφαιρες, γάντια και κουκούλες.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Κερατέα την Πρωτοχρονιά και εντοπίστηκε σταθμευμένο μπροστά σε ακατοίκητη μονοκατοικία, στην οδό Αγίας Κυριακής, ύστερα από πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία θεωρεί ότι επρόκειτο περί «κινητής γιάφκας» τρομοκρατών και το παρακολουθούσε με όλα τα μέσα, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει.

Το ΙΧ είχε κλαπεί την 1 Ιανουαρίου 2014, την ίδια ημέρα που είχε διαφύγει και ο Χριστόδουλος Ξηρός της 17Ν.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.