Η ατμόσφαιρα χθες βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν ασορτί με τον καιρό. Ελαφρώς κρύα. Γιατί οι καταιγιστικές μεταγραφικές εξελίξεις επηρέασαν (και) τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ωστόσο οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του μισογεμάτου γηπέδου έδειξαν διάθεση να κάνουν υπομονή. Τα περίπου 15 εκατ. ευρώ της προσφοράς από τη Φούλαμ, αλλά και το πώς χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα Μήτρογλου ο Ολυμπιακός, ήταν αρκετά στοιχεία ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι η ΠΑΕ έκανε το καλύτερο δυνατόν σε αυτό το χρονικό σημείο. Οι οπαδοί δεν αντέδρασαν. Αφήνουν τον χρόνο να κυλάει και αναμένουν. Γιατί το μέλλον σκέφτονται και το πώς θα καλυφθεί το κενό του έλληνα διεθνούς σέντερ φορ. Το αν εξελιχθεί σε μόνιμη λύση ο Βαλντέζ θα φανεί τους προσεχείς μήνες από την απόδοσή του. Οπως και το πόσο θα βοηθήσουν οι υπόλοιποι παίκτες στο επιθετικό κομμάτι.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός άρεσε στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε ότι έχει μάθει να παίζει με ισπανικό στυλ κατά τη διάρκεια της απουσίας τού (τραυματία) Μήτρογλου. Δηλαδή με ποδοσφαιριστές που αλλάζουν θέση, όπως είναι ο Ολαϊτάν και ο Κάμπελ, και με έναν ελαφρύ σέντερ φορ τύπου Σαβιόλα. Τι δεν έχει (ακόμη) ο Ολυμπιακός; Το «εύκολο γκολ» που έδινε ο Μήτρογλου, ειδικά σε κάποια «κλειστά παιχνίδια». Ενα τέτοιο ήταν το χθεσινό με τον Ατρόμητο. Μια ομάδα που βάζει πάντα δύσκολα στον Ολυμπιακό, του έσπασε πέρυσι το αήττητο στο Νέο Φάληρο και μόλις πρόσφατα τον υποχρέωσε σε ένα ακόμη 0-0, στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος, μια ομάδα με συνετή οικονομική πολιτική και με πρόεδρο (Σπανός) που αν τον ρωτούσατε μπορεί και να έλεγε ότι όσα χρήματα και να έδινε το ταβάνι της ομάδας του αυτό είναι: δεύτερος ή τρίτος στο πρωτάθλημα και συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Υστερα από δύο παρουσίες, θέλει στην τρίτη συμμετοχή να κατακτήσει το τρόπαιο. Χθες μπήκαν οι βάσεις, όχι για την πρόκριση των Μπλε, αλλά για μια σούπερ ρεβάνς στο Περιστέρι.