Ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν ηγέτη για να χτίσει πάνω του τη νέα ομάδα που οραματίζεται ο Ιβάν Σαββίδης και ο Μπίμπρας Νάτχο έχει όλα τα στοιχεία για να παίξει αυτόν τον ρόλο. Αλλωστε υπήρξε αρχηγός στην Εθνική Νέων του Ισραήλ και ήταν ο πρώτος μη εβραίος (είναι μουσουλμάνος) ποδοσφαιριστής που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε μια ισραηλινή εθνική ομάδα.

Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ είναι μέχρι το καλοκαίρι, οι άνθρωποι του Δικεφάλου όμως δηλώνουν σίγουροι ότι ο Νάτχο θα πειστεί να παραμείνει στην Τούμπα για πολλά χρόνια.

Το παρασκήνιο της απόκτησής του ήταν πλούσιο. Ο Νάτχο βρισκόταν στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Η Γαλατάσαραϊ ήθελε να τον αποκτήσει και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε επαφή μαζί του. Η Μπέτις, η Στουτγάρδη, η Μίλαν και η Ρόμα ήταν μερικές από τις ομάδες που προσέγγισαν τον 25χρονο μέσο. Την υπόθεση της απόκτησής του χειρίστηκε ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και η προοπτική να γίνει ο ηγέτης μιας ομάδας που στο επόμενο διάστημα θα διεκδικεί τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη τον έπεισαν. Παρ’ όλα αυτά, ο Νάτχο παραμένει επιφυλακτικός για την επιλογή του και για τον λόγο αυτόν θέλησε να υπογράψει συμβόλαιο αρχικά για έξι μήνες.

Ο Μπίρμπας Νάτχο γεννήθηκε στο χωριό Κφαρ Καμά, ένα από τα δύο μουσουλμανικά χωριά του Ισραήλ και η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τον Βόρειο Καύκασο. Είναι πιστός μουσουλμάνος και όταν του έγινε η πρόταση να αγωνιστεί στη Ρουμπίν Καζάν, μεγάλο ρόλο στην απόφασή του να αφήσει τη Χαποέλ Τελ Αβίβ έπαιξε ο τότε προπονητής της ομάδας Κούρμπαν Μπερντίγεφ, ο οποίος είναι επίσης μουσουλμάνος.

Ο Νάτχο, στον ΠΑΟΚ θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 66 επειδή το 6 ήταν το αγαπημένο νούμερο του πατέρα του, τον οποίο έχασε το 2008, ενώ το 66 ήταν το νούμερο που φορούσε στη φανέλα της η εξαδέλφη του Νίλι, η οποία ήταν μπασκετμπολίστρια και έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Ο ΙΝΣΑΟΥΡΑΛΝΤΕ Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα ο διεθνής αργεντινός κεντρικός αμυντικός Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλντε, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ο Ινσαουράλντε αγωνίστηκε στις Τσακαρίτα Τζούνιορς, Νιούελς Ολντ Μπόις, Μπόκα Τζούνιορς, ενώ από το 2012 αγωνίζεται στη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά φέτος δεν είχε πολλές συμμετοχές και έτσι θα φύγει από τη ρωσική ομάδα.

n Ο ΠΑΟΚ σήμερα στις 20.00 υποδέχεται στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.