Τη συνεργασία του δήμου Πατρέων και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, για την προβολή του πατρινού καρναβαλιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο την αύξηση της προσέλκυσης επισκεπτών στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου, ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη, έπειτα από συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Συμφώνησαν, ότι το πατρινό καρναβάλι θα πρέπει να αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες γιορτές στην Ευρώπη.

Γι αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει οργανωμένη και στοχευμένη δράση, εντός και εκτός συνόρων, κάτι που, όπως είπαν μπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ,μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, τόνισε ότι «σε συνέχεια της εξωστρέφειας του πατρινού καρναβαλιού που ξεκίνησε από πέρυσι με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και την κατασκευή αναμνηστικών του καρναβαλιού μας, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την γραμματεία

Ενημέρωσης, έτσι ώστε να υπάρξει η προβολή του θεσμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Πατρέων, «έχουμε ανάγκη αυτή την οργανωμένη προβολή, ώστε να επιτύχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Πάτρα».

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να γίνει γνωστό, ότι πατρινό καρναβάλι δεν είναι μόνο η τελευταία Κυριακή των Αποκριών και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, θα πρέπει να υπάρξει διαρκής ενημέρωση όλο τον χρόνο, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν η περιφέρεια και όλοι οι φορείς της πόλης.