Ζημιωμένοι εμφανίζονται οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς ακόμη και μετά την απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά στα προ περικοπών μισθολογικά επίπεδα θα έχουν απώλειες.
Αιτία είναι η παύση καταβολής των λεγομένων Παγίων Ημερών Εκτός Εδρας (ΠΗΕΕ), το οποίο δεν ήταν επίδομα που περιλαμβανόταν στο ειδικό μισθολόγιό τους και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να επανέλθει. Το συγκεκριμένο επίδομα είχε θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα και καταργήθηκε.
Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι για τους άγαμους που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζονται μισθολογικές απώλειες της τάξης των 951 έως 1.426 ευρώ ετησίως, ανάλογα με τον βαθμό για την κατηγορία των επαγγελματιών οπλιτών. Αντιστοίχως, στην κατηγορία των εθελοντών μακράς θητείας η περικοπή των παγίων κυμαίνεται από 1.426 ευρώ έως 1.585 ευρώ ετησίως.
Οι υπηρετούντες της κατηγορίας των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) χάνουν από 1.426 έως 2.218 ευρώ τον χρόνο, ενώ εκείνοι της κατηγορίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) εμφανίζουν απώλειες της τάξης των 1.585 ευρώ έως και 3.962 ευρώ ετησίως.
Στις περιπτώσεις των εγγάμων με δύο παιδιά το ψαλίδι στα Πάγια Ημερών Εκτός Εδρας συνεπάγεται μείωση από 951 ευρώ έως 3.962 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με τον βαθμό των αξιωματικών και την κατηγορία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από