«Πάμε να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομίας και χάνουμε το στοίχημα της εθνικής ενότητας».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως αυτές τις συζήτησε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη συνάντησή τους την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κορυφαίες από αυτές είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος, οι διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Μάλιστα όπως ανέφερε, αντιπροσωπείες των δύο κυβερνητικών κομμάτων θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καθορίσουν την κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις για το γάλα και τα φάρμακα και το εάν αυτά θα πωλούνται και στα ράφια των σούπερ μάρκετ ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει το καθεστώς που ισχύει.

Σε ότι αφορά την Κεντροαριστερά και τους 58, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι η εικόνα της περασμένης εβδομάδας ήταν κατώτερη των περιστάσεων, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, ούτε κρύβεται, και ζήτησε να αποκατασταθεί μια καθαρή σχέση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τους 58, ενώ επανέλαβε ότι η υπόθεση της Κεντροαριστεράς θα προχωρήσει.

Ο υπουργός των Εξωτερικών άφησε για άλλη μία φορά αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ και τις σχέσεις της με το ΕΣΚ ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε έχει αυτοαναφορική επιδίωξη με εμμονικά χαρακτηριστικά την κατάληψη της εξουσίας αδιαφορώντας για τη χώρα και ότι επιδιώκει να δημιουργήσει κρίση πολιτικής νομιμοποίησης.