Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αττικής,με εγκλωβισμένους οδηγούς, πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια, διακοπές ρεύματος, πτώσεις αντικειμένων από τον δυνατό αέρα και κοπές δέντρων,έχει προκαλέσει η καταιγίδα που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής .

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί κλήσεις από διάφορες περιοχές του νομού, από τον Πειραιά και την Αγία Παρασκευή μέχρι τον Νέο Κόσμο, τη Δάφνη, το Αιγάλεω και τον Χολαργό ενώ αρκετοί οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στη λεωφόρο Μεσογείων μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από το βράδυ της Παρασκευής αναμένονταν επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Ηδη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής σημειώνονται παροδικές βροχοπτώσεις, ενώ υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ορεινά.

Λόγω του χιονιού που έπεσε στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στον δρόμο από την Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν (12ο-25ο χιλιόμετρο).

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην Βίγλα της Φλώρινας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Θα σημειωθούνβροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας

Το σκηνικό του καιρού θα είναι ίδιο και το Σάββατο με τους ανέμους να πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που κατά τόπους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Βόρειας Ελλάδας.

Σταδιακά οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βόρειοι έντασης μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.