Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας Κώστας Σακκάς.

Στην απολογία του ο Κ. Σακκάς αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Σε υπόμνημα του, ο Σακκάς υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδέα για τις πράξεις που του αποδίδονται, αλλά και ότι ουδέποτε συμμετείχε στην εν λόγω οργάνωση.
Αναφορά κάνει και στα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν εντοπιστεί σε σακούλες πολυκαταστήματος, τονίζοντας ότι ανακαλύφθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. περίπου πέντε χρόνια αργότερα, αλλά και ότι εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.
Υπογραμμίζει δε ότι οι Γιόσπας, Βογιατζάκης και Ράλλης έχουν ήδη απαλλαγεί από την ίδια κατηγορία. 
Βασική συνιστώσα του υπομνήματος αποτελεί η θέση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα προφυλάκισης με παλαιά στοιχεία κι ενώ παράλληλα είναι γνωστό ότι ο κατηγορούμενος έχει ήδη προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την απόφαση να εκκρεμεί στην παρούσα φάση.
Ο Σακκάς σημειώνει επίσης ότι με άτομα που έχουν ήδη αναλάβει ευθύνη για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς έχει αποκλειστικά και μόνον φιλικές και κοινωνικές σχέσεις.

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε εκ νέου τον Κ. Σακκά την προηγούμενη Πέμπτη μετά από την έκδοση εντάλματος για πράξεις του άρθρου 187Α του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας.Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν σε γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι.

Ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση, είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πολύ περισσότερο από το όριο προφυλάκισης.

Mετά από απεργία πείνας επί 38 ημέρες, το περασμένο καλοκαίρι είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες συνελήφθη για παραβίαση των περιοριστικών όρων, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Στη δίκη του στο Τριμελές Αυτόφωρο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την παραβίαση των περιοριστικών όρων, όμως την Πέμπτη η Εισαγγελία άσκησε έφεση υπέρ του νόμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από