Mε ένα μεγάλο πάρτι, διάσημους καλεσμένους, όχι πολύ φαγητό, ποτά, κέφι και πάρα πολύ χορό γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου τα 50ά γενέθλιά της η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα. Η εκδήλωση απασχόλησε τον αμερικανικό Τύπο ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες φήμες για προβλήματα στον γάμο του προέδρου των ΗΠΑ, όμως η Μισέλ και ο Μπαράκ με τον τρόπο τους φάνηκαν να διαψεύδουν τα πάντα μετατρέποντας, σύμφωνα με καλεσμένους, για ένα βράδυ τον Λευκό Οίκο «σε ντισκοτέκ». Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε μια σύντομη και πολύ συναισθηματική ομιλία για τη σύζυγό του.

Τα γενέθλια της Μισέλ Ομπάμα ήταν την Παρασκευή οπότε και εκείνη ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία της με την ολοκαίνουργια κάρτα της από την AARP –την Αμερικανική Ενωση Συνταξιούχων –την οποία λαμβάνει κάθε αμερικανός πολίτης μόλις συμπληρώσει τα 50 του χρόνια. «Είμαι ενθουσιασμένη που συναντώ τον Μπαράκ στο κλαμπ των πενηντάρηδων», έγραψε. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κλείνει τα 53 τον Αύγουστο. Οταν ρωτήθηκε τι δώρο θα κάνει στη σύζυγό του απάντησε: «Είναι άκρως απόρρητο. Ούτε καν η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) δεν το γνωρίζει».

«Είμαι 50 και αισθάνομαι υπέροχα. Οχι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι όταν ήμουν νεότερη, όμως ποτέ δεν αισθανόμουν τόση αυτοπεποίθηση όσο τώρα ή πιο ξεκάθαρα ποια είμαι ως γυναίκα», δήλωσε η εορτάζουσα. Και γι’ αυτό το σαββατιάτικο πάρτι, που κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, είχε πολύ χορό όπως ενημερώθηκαν από νωρίς οι καλεσμένοι προκειμένου να φορέσουν τα κατάλληλα παπούτσια. Ο μπουφές ήταν λιτός –ποτά, σνακ και κάποια γλυκά. Τα αγαπημένα τραγούδια της Πρώτης Κυρίας ερμήνευσαν καλλιτέχνες όπως η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Χάντσον.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Στο πάρτι παρευρέθησαν και φίλοι του ζεύγους όπως ο ηθοποιός Σάμιουελ Τζάκσον, οι τραγουδιστές Σμόκι Ρόμπινσον και Τζέιμς Τέιλορ και ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον. Παρών ήταν και ο σύζυγος της Μπιγιονσέ Τζέι-Ζ, ο οποίος δυο ημέρες νωρίτερα είχε δώσει συναυλία στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με καλεσμένους, «η Μισέλ φορούσε ένα κόκκινο και μαύρο φόρεμα και έδειχνε πανέμορφη».

Για την ομορφιά στην ηλικία των 50 είχε μιλήσει η Μισέλ Ομπάμα λίγες ημέρες νωρίτερα στο περιοδικό «People», αναφέροντας ότι δεν αποκλείει την πλαστική χειρουργική, το μπότοξ ή άλλες αισθητικές παρεμβάσεις για το μέλλον. «Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ό,τι θέλουν για τον εαυτό τους», είπε. «Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύω ότι θα κάνω κάτι τέτοιο, αλλά έμαθα ποτέ να μη λέω ποτέ». Διευκρίνισε ότι τον τελευταίο καιρό κάνει περισσότερη γιόγκα από γυμναστική και προσέχει να τρώει υγιεινά «χωρίς εμμονές», ενώ κάνει τακτικά μαστογραφία και τεστ Παπ, προτρέποντας όλες τις γυναίκες να κάνουν το ίδιο. Πρόσθεσε ότι ως Πρώτη Κυρία έχει πολύ σημαντική δουλειά και αισθάνεται ότι η ζωή της εξελίσσεται, παρατηρώντας ότι σε τρία χρόνια όταν θα φύγει από τον Λευκό Οίκο θα είναι ακόμα νέα. «Υπάρχουν τόσα πράγματα που θα ήθελα να κάνω. Δεν έχω το δικαίωμα να κοιτάζω αδρανής τα ταλέντα ή τις ευκαιρίες που μου δίνονται», είπε η Μισέλ που παλαιότερα εργαζόταν ως δικηγόρος και ως στέλεχος διοίκησης νοσοκομείου και τώρα βρίσκεται ήδη 5 χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Οι δημοσιογράφοι θυμήθηκαν ότι και η Χίλαρι Κλίντον συμπλήρωσε τα 50 της χρόνια ως Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο το 1997. Και γι’ αυτό ρώτησαν τη Μισέλ εάν κάνει κάποιες σκέψεις για μελλοντική της ενασχόληση με την πολιτική. Η απάντησή της ήταν κατηγορηματικά όχι.

Ολοι χόρεψαν πολύ

«Ενα πράγμα μπορώ να σας πω με σιγουριά για το πάρτι. Ολοι χόρεψαν πολύ», αποκάλυψε η σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα και στενή φίλη της Μισέλ, Βάλερι Τζάρετ.