Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, που είναι η «ραχοκοκκαλιά» της ΔΕΗ και δεν θα επιτρέψει ένα τέτοιο «έγκλημα», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επισκέφθηκε τον υποσταθμό Δόξας της ΔΕΗ.

Τόνισε ότι «η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ανοίγει τον δρόμο για κατατεμαχισμό και πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ» πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει αυτή την ιδιωτικοποίηση.»

» Θεωρούμε ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι στρατηγικού χαρακτήρα υποδομή και δημόσια περιουσία. Τέτοιες υποδομές θα έχουν κομβικό ρόλο στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχτεί ένα τέτοιο έγκλημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει περιουσία του ελληνικού λαού».

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Γιάννα Γαϊτάνη, ο συντονιστής Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος Νίκος Σαμανίδης και οι Γιώργος θεοδωρόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χριστίνα Σουλτανίδου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, με «πυρήνα» τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.