Τα 90 χρόνια από την ίδρυση του εορτάζει φέτος το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προγραμματίζοντας σειρά εκδηλώσεων, με έναρξη το πρωτοχρονιάτικο δείπνο, στις 20 Ιανουαρίου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 Το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι συγκροτείται σήμερα από 955 μέλη, υποστηρίζει την προοπτική σύναψης περίπου 20.000 εμπορικών συμφωνιών ετησίως, ενώ εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τις εκθέσεις Βερολίνου, Κολωνίας, Αννόβερου, Μονάχου, Νυρεμβέργης και Στουτγκάρδης, που συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες διοργανώσεις διεθνώς.

 Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, με αφορμή τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του φορέα, καλεί όλο τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο «να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας τη χώρα σε μια από τις πλέον κρίσιμες χρονιές της πρόσφατης ιστορίας της, αφού μετά από έξι χρόνια ύφεσης, δυσβάστακτων θυσιών από το σύνολο της κοινωνίας και σκληρών οικονομικών μέτρων, δείχνει να έχει τις προϋποθέσεις επιστροφής της στην ανάπτυξη και επανόδου της στις αγορές».

 Αναφερόμενος στην πολυετή δράση του Επιμελητηρίου, τονίζει ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης, το Επιμελητήριο, με συντονισμένες δράσεις, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή συμβάλλοντας στη βελτίωση των Ελληνογερμανικών σχέσεων που δοκιμάστηκαν, και ταυτόχρονα προσέφερε βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και προβλήματα των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από