Για την πορεία του στην προπονητική του καριέρα μίλησε ο Μίτσελ, έχοντας όνειρο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε ότι οι παίκτες του θα κοιτάξουν στα μάτια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας να αντιπαραθέσουν εθνουσιασμό και ωριμότητα.

Ο 50χρονος κόουτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική ιστοσελίδα «lainformacion» τόνισε χαρακτηριστικά: «Η δουλειά του προπονητή είναι πάντα απαιτητική. Δεν είχα ανάγκη να φύγω από την Ισπανία αλλά μου έκανε καλό προκειμένου να κάνω καλύτερο τον τρόπο δουλειάς μου. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, όπου μπορείς να βελτιωθείς και νομίζω πως κάνουμε καλή δουλειά. Αρπάζω την ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα μου. Πάντα μου άρεσε να γίνω προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Δεν είναι ανάγκη να γίνω, επειδή κάποτε αγωνίστηκα στη Ρεάλ. Δεν είναι το ίδιο. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν περιπτώσεις όπως των Σιμεόνε και Γκουαρντιόλα που προπονούν τις δικές τους ομάδες. Αυτό που θα κάνω εγώ είναι να συνεχίσω να δουλεύω ώστε εφόσον υπάρξει η ευκαιρία να είμαι καλά προετοιμασμένος. Η εμπειρία στην Ελλάδα θα μου κάνει καλό. Μερικές φορές κάποιοι σκέφτονται ότι στην Ελλάδα δεν είναι καλά τα πράγματα, αλλά αυτό είναι ψέμα. Εδώ μαθαίνω πολλά και πρόκειται για ένα σπουδαίο κλαμπ από κάθε άποψη. Είναι πολύ ωραίο το πάθος που υπάρχει για το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα».

Ο Μίτσελ μίλησε για τα ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ήμασταν σε έναν όμιλο που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι το οποίο μας ωφέλησε. Και ήμασταν σε θέση να την ανταγωνιστούμε. Τώρα ξέρουμε τι θέλουμε και θα το κάνουμε με ενθουσιασμό και ωριμότητα. Και με αυτή τη φιλοσοφία θα αντιμετωπίσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το Τσάσμπιονς Λιγκ το αγαπώ και μου ταιριάζει γιατί μου αρέσει να ανταγωνίζομαι. Ας κοιτάξουμε στα μάτια την αγγλική ομάδα».

Σε ερώτηση γιατί δεν πιστεύει στη «Χρυσή Μπάλα», ο ισπανός κόουτς τόνισε: «Δεν μου αρέσουν τα ατομικά βραβεία. Νομίζω πως είναι μόνο πολιτική και τίποτα άλλο. Όσοι ήταν υποψήφιοι μπορούσαν να είχαν κερδίσει τον τίτλο. Όλοι είχαν δικαίωμα. Αλλά δεν μου αρέσει που δεν κέρδισε κάποιος ισπανός παίκτης όταν το άξιζε».

Ο Παπάζογλου

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Τάσος Παπάζογλου δήλωσε έτοιμος για να ανταποκριθεί σε οποιονδήποτε ρόλο στην άμυνα του αναθέσει ο προπονητής του, ενώ σημείωσε ότι η ομάδα του έχει ξεφύγει και βρίσκεται σε άλλο επίπεδο στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι φέτος o Oλυμπιακός έχει ξεφύγει και βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Όπως δείχνουμε, σε κάθε παιχνίδι αποδίδουμε όλο και καλύτερα. Στον αγώνα με τον Ατρόμητο δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Και έτσι ήρθε η ισοπαλία», τόνισε ο Παπάζογλου στη Nova.

Ο 26χρονος αμυντικός αναφερόμενος στις επιδόσεις της επίθεσης και της άμυνας της ομάδας του, υπογράμμισε: «Είναι η συνολική παρουσία όλων των παικτών. Η άμυνα ξεκινάει απ’ την επίθεση. Όλοι μαζί πιέζουμε. Όλοι μαζί κάνουμε άμυνα και επίθεση. Και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά. Έτσι έχουμε δεχθεί μόλις έξι γκολ. Είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα μας, γιατί δείχνει πως βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Ασφαλώς πλήγμα στην άμυνα είναι ο τραυματισμός του Σιόβα. Ο Δημήτρης είναι η ήρεμη δύναμη στην ομάδα μας. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ όλα τα παιδιά και την ομάδα».

-Αισθάνεσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της θέσης του στόπερ, εφόσον σε επιλέξει ο προπονητής σου;

«Είμαι έτοιμος. Καθημερινά δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις. Και όπου κρίνει ο προπονητής πως μπορώ να παίξω, είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά».

-Το Σάββατο θα υποδεχθείτε τον Λεβαδειακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Τι εικόνα έχεις για την ομάδα της Λιβαδειάς;

«Ο Λεβαδειακός είναι καλή ομάδα. Προέρχεται από νίκη επί του Εργοτέλη. Στους αγώνες στο Καραϊσκάκη, όλα εξαρτώνται απ’ την απόδοση που θα πιάσουμε εμείς. Εφόσον έχουμε πάρα πολύ καλή απόδοση, όπως είχαμε στα τελευταία παιχνίδια, πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό».

-Μέσα απ’ τα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα επιχειρήσετε την περαιτέρω βελτίωση της ομάδας σας, ώστε στα ματς με την Μάντσεστερ να διεκδικήσετε το καλύτερο δυνατό;

«Σίγουρα, θα είναι ότι καλύτερο να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα. Να πιεστούμε και εμείς περισσότερο, για να βγει κάτι καλό για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Για παράδειγμα, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι μας έκανε καλό γιατί πιέστηκε η ομάδα. Εδειξε χαρακτήρα παρόλο που δεν πήρε τη νίκη. Και ελπίζω να πάνε όλα καλά ώστε να κάνουμε το καλύτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Συνάντηση Μαρινάκη-Μίτσελ

Το θέμα της απόκτησης καταξιωμένου στόπερ θα μπει σε τελική ευθεία την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Μίτσελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ληφθεί απόφαση για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Οι Ιταλοί έγραψαν ότι ο σέντερ μπακ της Ρόμα Νίκολας Μπουρντίσο απέρριψε πρόταση της Νόριτς. Ο αργεντινός θέλει να αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα και έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Ψηλά στη λίστα των Ερυθρολεύκων βρίσκεται και ο αρχηγός της Εθνικής Ουρουγουάης Ντιέγκο Λουγκάνο τον οποίο μπορεί να παραχωρήσει δανεικό η Γουέστ Μπρομ.