Φάκελο με σφαίρες δέχτηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο φάκελος έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του διοικητή. Μέλη του προσωπικού γραφείου του Γ. Προβόπουλου εντόπισαν τον φάκελο και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία.

Εκτός από τις δύο σφαίρες, περιείχε και επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο. Ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίστοιχος φάκελος εστάλη και στο τηλεοπτικό κανάλι Mega με παραλήπτη τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Την ευθύνη για τις αποστολές των επιστολών ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Από τη Νέα Δημοκρατία, για την αποστολή φακέλων με απειλητικό περιεχόμενο στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές.

»Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

Σχετικά με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες στον Γ. Προβόπουλο και στον Γ. Πρετεντέρη το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:

«Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και το δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία».

ΠΑΣΟΚ: «Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται»

Σχετικά με την αποστολή των φακέλων με τις σφαίρες στον διοικητής της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη.

Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν.

Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται».

Η Δημοκρατική Αριστεράμε ανακοίνωσή της καταδικάζει τις απειλητικές επιστολές στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

«Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τη σταθερότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».