Η στρατιωτική εκπαίδευση –υπό τη μορφή των σεμιναρίων αυτοάμυνας –των μελών της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει και από το καινούργιο φωτογραφικό υλικό που προστίθεται στη δικογραφία, αποτελούσε βασική δραστηριότητα του πυρήνα Νίκαιας. Στις φωτογραφίες εμφανίζονται μέλη να εκπαιδεύονται ώστε να αντιδρούν υπό την απειλή όπλων, αλλά και να μάχονται με άλλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα κοντάρια.

Τα σεμινάρια αυτοάμυνας, όπως χαρακτήριζαν την εκπαίδευση στα όπλα, δεν αφορούσαν μόνο τους άνδρες – μέλη της οργάνωσης, αλλά και τις γυναίκες. Πρωταγωνιστικό ρόλο, άλλωστε, στο Μέτωπο Γυναικών της Χρυσής Αυγής έχουν οι σύζυγοι ή οι σύντροφοι βουλευτών και στελεχών. Επικεφαλής είναι η σύζυγος του βουλευτή Γερμενή, Ευγενία Χρήστου, ενώ καθοδηγητικό ρόλο είχε η σύντροφος του βουλευτή Λαγού, Νικόλ Μπενέκη. Φωτογραφίες σεμιναρίων αυτοάμυνας για γυναίκες, που έχουν περιληφθεί στη δικογραφία και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εμφανίζουν τόσο τη σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, όσο και την κόρη τους Ουρανία Μιχαλολιάκου να εκπαιδεύονται.

Στο ίδιο φωτογραφικό υλικό πάντως, που παραδόθηκε τώρα στη Δικαιοσύνη, εμφανίζονται χρυσαυγίτες ακόμη και με τεράστια σπαθιά, αλλά και μάσκες στα πρόσωπα, ενώ δεν λείπουν και εικόνες από νυχτερινή εκπαίδευση, στα πρότυπα των ασκήσεων του Στρατού.