Έφεση υπέρ του νόμου άσκησε η Εισαγγελία κατά της απόφασης του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε αθώο τον Κώστα Σακκα για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο των 18 μηνών που προβλέπεται.

Είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες και το περασμένο καλοκαίρι είχε αποφυλακιστεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη πρόσφατα για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει παραβιάσει κανέναν όρο. Όπως είπε έμεινε στο σπίτι της φίλης του γιατί είχε πιει λίγο παραπάνω. Τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσαν και οι γονείς της κοπέλας στο σπίτι της οποίας έμεινε, ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Υπάρχει πολιτική βούληση που εσείς καλείτε να εξυπηρετήσετε».