«Λυπάμαι. Δεν είμαι ο πρόεδρος. Δεν είμαι πρέσβης. Είμαι ο Ντένις Ρόντμαν», δήλωσε τη Δευτέρα, με τρεμάμενη φωνή ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ, επιστρέφοντας από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ επειδή κατά την επίσκεψή του -την τέταρτη σε ένα χρόνο!- «δεν κατάφερε να κάνει κάτι» για τον αμερικανό ιεραπόστολο που κρατείται από το καθεστώς της χώρας.

«Λυπάμαι, δεν μπόρεσα να κάνω κάτι», παραδέχτηκε ο πρώην παίκτης των Chicago Bulls όταν ρωτήθηκε, στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, εάν συζήτησε το θέμα του Κένεθ Μπάε, του Αμερικανού που συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα και καταδικάσθηκε σε 15ετή καταναγκαστική εργασία με την κατηγορία ότι επεδίωκε την ανατροπή του καθεστώτος.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, την Τρίτη, ο Ρόντμαν είχε δηλώσει στο CNN ότι «ευθύνεται ο ίδιος ο Κένεθ Μπάε για τη φυλάκισή του και όχι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ». Δυο ημέρες αργότερα -την Πέμπτη- ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωσή του αυτή ισχυριζόμενος ότι «είχε πιει».

Να θυμίσουμε, ότι το ταξίδι του Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα -αυτήν τη φορά, μαζί με άλλους πρώην αστέρες του ΝΒΑ- προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ όπου ορισμένοι τους κατηγόρησαν ότι υποστηρίζουν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.