Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Ο Πάνος Καμμένος σε δήλωσή του πριν την έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε δικαιωμένος από τις δικαστικές εξελίξεις στο ΤΤ και στο θέμα Παπακωνσταντίνου, είπε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα «όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν γροθιά», ενώ έκανε επίθεση σε «διεφθαρμένους τραπεζίτες».Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών στο κόμμα του.

Σε ερώτηση σχετική με διαγραφές βουλευτών, ο κ.Καμμένος απάντησε «θα δούμε». Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν δικαιολογημένα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Επίσης απουσιάζει ο βουλευτής Αχαΐας Γ. Νταβρής, ο οποίος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανέφερε ότι «θα τα πούμε από αύριο».

Η σύγκληση της ΚΟ αποφασίστηκε ύστερα από τις πολλές απουσίες βουλευτών των ΑΝΕΛ που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος το Σάββατο.

Κεντρικό ρόλο στην «ανταρσία» έπαιξαν ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τη θέση προ διμήνου με τις ευλογίες του Πάνου Καμμένου, αντικαθιστώντας τον Π. Μελά, η αναπληρώτρια γραμματέας της ΚΟ Μ. Χρυσοβελώνη, αλλά και ο βουλευτής Β. Καπερνάρος, ο οποίος – μέχρι πρότινος, τουλάχιστον – αποτελούσε εξ απορρήτων συνεργάτη του αρχηγού και εκπροσωπούσε την ηγεσία και το κόμμα στη σωρεία των μηνύσεων και αγωγών που έχουν υποβληθεί.

Οι τρεις βουλευτές από κοινού με τους Χρ. Γιαταγάνα, Στ. Ξουλίδου, Γ. Νταβρή και τον Π. Χαϊκάλη, διαβίβασαν μήνυμα στον κ. Καμμένο (μέσω e-mail) ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς εκτιμούσαν ότι έπρεπε να συγκληθεί νωρίτερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να εξεταστούν και να ληφθούν αποφάσεις για «σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργία του κόμματος και της ΚΟ».