«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, και πάλι τις ίδιες κινήσεις θα έκανα», φέρεται ότι είπε στην πολύωρη απολογία του για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Μάριος Βαρότσης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος κατηγορούμενος που απολογήθηκε χθες για την υπόθεση αυτή.                         
Υστερα από πολύωρη απολογία, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, ο κατηγορούμενος, εις βάρος του οποίου την περασμένη εβδομάδα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς - όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος - έπεισε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Μάριος Βαρότσης έθεσε στη διάθεση των δικαστικών Αρχών όλους τους λογαριασμούς του, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα βαριά κακουργήματα που του αποδίδονται. Οι δικαστές τον άφησαν ελεύθερο υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 300.000 ευρώ, της απαγόρευσής εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τα επίμαχα ομολογιακά δάνεια δόθηκαν σε πολύ σημαντικούς επιχειρηματίες και εταιρείες, ενώ όταν ρωτήθηκε αν υπήρχε εντολή άνωθεν, έδωσε αρνητική απάντηση.
Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ. Σειρά να απολογηθεί έχει σήμερα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Ανακριτής και εισαγγελέας επρόκειτο να μεταβούν στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη, Θανάσης Βαρλάμης, υπέβαλε γραπτή αίτηση στον εισαγγελέα Εκδόσεων Γιάννη Αγγελή δηλώνοντας ρητά για λογαριασμό του πελάτη του ότι παραιτείται από τα ένδικα μέσα αλλά και από τη μετάφραση των εγγράφων, ώστε άμεσα να επιστρέψει στην Ελλάδα. Επιπλέον, επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι το ένταλμα εις βάρος του εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις, όπως είχε ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από