Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προφυλακιστέοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους. Παράλληλα, στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος το απόγευμα της Κυριακής.

Και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Αξιζει να σημειωθεί ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιχείρησε να λάβει αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή, εμφανιζόμενος ως φιλήσυχος οικογενειάρχης και βουλευτής πιστός στο Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ δήλωσε ότι προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας επέκρινε την απόφαση των ανακριτριών και μίλησε για «πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη». Ο δικηγόρος ευχήθηκε, δε, να μην ισχύει αυτό γιατί θα σήμαινε «κατάρρευση της Δημοκρατίας».

Οι Γερμενής και Ηλιόπουλος αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επέκριναν τους μάρτυρες κατηγορίας.

Η δικαστική απόφαση για την προφυλάκιση των Γερμενή και Ηλιόπουλου προκάλεσε ένταση, όταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, επιτέθηκαν εναντίον των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομικής δύναμης που είχε μετακινηθεί στην άλλη πλευρά του κτιρίου.

Έξω από τον Αρειο Πάγο από το πρωί βρίσκονταν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ηλίας Παναγιώταρος, οι οποίοι συνέχισαν να προκαλούν. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε να καταδικάσει τη χυδαία επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να κατεβάσουν τα μικρόφωνα.