Στην απόκρυψη 163 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) είχε προχωρήσει η οικογένεια Λιάπη στον ξενώνα που διατηρούσε στην Ευρυτανία την τελευταία τριετία, με αποτέλεσμα να πληρώνει δημοτικά τέλη στη ΔΕΗ που αντιστοιχούν σε 70 τ.μ. όπως προκύπτει από τον έκτακτο έλεγχο που διενήργησε ο δήμος Καρπενησίου.

Ετσι το ποσό που εξοικονομείτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καρπενησίου, ανέρχεται στα 250 ευρώ το χρόνο.

Ο δήμος Καρπενησίου προέβη σε έλεγχο έπειτα και από δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια Λιάπη και κατά προέκταση και ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης, είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία σχετικά με την επιφάνεια του εξοχικού στο Μεγάλο Χωριό με αποτέλεσμα να γλιτώνει χρήματα από τα δημοτικά τέλη, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Καρπενησίου, έπειτα από το θέμα που ανέκυψε για το ακίνητο της οικογένειας Λιάπη, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Χωριό, το Τμήμα Εσόδων του Δήμου προέβη σε έκτακτο έλεγχο για τη διαπίστωση τυχόν αποκλίσεων.

Από τον έλεγχο του φακέλου της πολεοδομίας προέκυψε ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν σε 70 τμ, ήτοι προκύπτει μια διαφορά 250,80 ευρώ ετησίως.

Ο δήμος αναφέρει ότι έχει ήδη ενημερωθεί η ΔΕΗ, με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, στο οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου.

«Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις σύννομες διαδικασίες και θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο ακίνητο υπήρξαν καταγγελίες ότι χτίστηκε με κοινοτικά χρήματα με σκοπό να λειτουργήσει ως τουριστικός ξενώνας κάτι που ωστόσο ποτέ δεν έγινε καθώς τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού.