Νέο αίτημα προκειμένου να επιτραπεί η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του μετρό, ετοιμάζεται να καταθέσει η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως είναι γνωστό η Αρχή έχει εγκρίνει την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο εξωτερικό των συρμών του μετρό, απορρίπτοντας ωστόσο το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε την τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό των συρμών.

Η Αρχή είχε κρίνει ότι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, δηλαδή την ασφάλεια των πολιτών, μπορούν να εφαρμοστούν άλλα ηπιότερα μέτρα, όπως είναι π.χ. η περιφρούρηση από προσωπικό.

Κύκλοι της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ σημειώνουν ότι τα χαρακτηριστικά του συγκοινωνιακού μέσου (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και απομακρυσμένων σημείων, συνωστισμός) δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών (βανδαλισμοί, μικροκλοπές κ.λπ.), αλλά και εγκληματικών ενεργειών. Σε περίπτωση παράνομων πράξεων ή ατυχημάτων, το καταγεγραμμένο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο εξέτασης για τον εντοπισμό των παραβατικών συμπεριφορών ή την εξακρίβωση των συνθηκών τέλεσής τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από