Ημέρες του 2002 ξαναζεί από χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς στα γραφεία της κλήθηκαν μέλη της οικογένειας Ξηρού αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντος του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού. Η Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει το ταξίδι που έκανε την Κυριακή ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη και έχει εντοπίσει τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να φθάσει στην Αθήνα αργά το απόγευμα εκείνης της ημέρας, οπότε και τα ίχνη του χάνονται.

Η αδελφή του Κλειώ, ο ανιψιός του που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε από τη Θεσσαλονίκη έως την Πλατεία Αττικής ο Ξηρός, η νύφη του (σύζυγος του Σάββα Ξηρού) Αλίθια Ρομέρο-Κορτές και μια νεαρή γυναίκα από την Ικαρία με την οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός διατηρεί φιλικές σχέσεις από το καλοκαίρι κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις στην Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι δήλωσαν άγνοια για το σχέδιο απόδρασης. Μάλιστα, ακόμη και ο συγγενής που τον μετέφερε στην Αθήνα φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο 56χρονος δραπέτης τού ζήτησε να τον μεταφέρει, να παραλάβουν μια φίλη του (που επίσης εξετάστηκε) και να επιστρέψουν στη συνέχεια στο πατρικό του σπίτι, στη Νέα Καλλικράτεια.

Δύο αυτοκίνητα συγγενικών του προσώπων άλλαξε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το δρομολόγιο διαφυγής του.

Ο Ξηρός χρησιμοποιώντας κανονικά, όπως όριζαν οι προϋποθέσεις της άδειας που του είχε δοθεί, συγκεκριμένο αυτοκίνητο με οδηγό συγγενικό του πρόσωπο πήγε το πρωί της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το «παρών».

Νωρίς το μεσημέρι με το ίδιο «νόμιμο» αυτοκίνητο (για το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει ότι πιθανώς το παρακολουθούσε η Αστυνομία) έφυγε από το σπίτι του στην Καλλικράτεια με προορισμό το σπίτι αδελφής του στην περιοχή των Συκεών Θεσσαλονίκης. Από τον φόβο της παρακολούθησης, άλλωστε, άφησε στο πατρικό του και το κινητό του τηλέφωνο, απενεργοποιημένο. Στις Συκεές επιβιβάστηκε σε άλλο αυτοκίνητο και με οδηγό τον ανιψιό του, ξεκίνησε για την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, το «νόμιμο» αυτοκίνητο με οδηγό άλλον συγγενή κινήθηκε προς τη Φλώρινα, όπου και εντοπίστηκε από την Αστυνομία όταν πλέον είχε σημάνει ο συναγερμός της απόδρασής του.

Οπως εκτιμάται, ο Ξηρός θέλησε με αυτό τον τρόπο να θολώσει τα νερά και να προσανατολίσει τις Αρχές στο σενάριο ότι είχε περάσει τα σύνορα. Οταν όμως άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, η Αστυνομία εξέτασε τι μέσα διέθεταν οι συγγενείς του. Ετσι, κατάφεραν να εντοπίσουν από τις κάμερες των διοδίων κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας το αυτοκίνητο του συγγενούς του, στο οποίο επέβαινε ο δραπέτης. Το τελευταίο ίχνος του 56χρονου εντοπίστηκε στην Πλατεία Αττικής. Στη συγκεκριμένη περιοχή ερευνήθηκε σπίτι προσώπου που ανήκει στο περιβάλλον του Ξηρού.