Δώδεκα πρόσωπα, ανώτερους και ανώτατους στρατιωτικούς, μέλη επιτροπών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και τον ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα, κατονομάζει στην απολολία του ο Πάνος Ευσταθίου.

Σύμφωνα με το απολογητικό του υπόμημα, ο Ευσταθίου φέρεται να έδωσε μίζα που ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων και για τα αντιαεροπορικά βλήματα τύπου Asrad.

Ο Πάνος Ευσταθίου απολογήθηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για την περιβόητη υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που ήρθε στο προσκήνιο με τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα,πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας την περίοδο 1996-2002.

Το υπόμνημα του Πάνου Ευσταθίου έφερε στο φως της δημοσιότητας «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα του Πάνου Ευσταθίου.

Ο Ευσταθίου απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, με τον τελευταίο να προτείνει την προφυλάκιση του. Ωστόσο αλλά λόγω διαφωνίας με τον εισαγγελέα Σπηλιόπουλο αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι «η Δικαιοσύνη αξιολογώντας με σύνεση μετριοπάθεια και επιείκεια την υπόθεση του υπέργηρου εντολέως μου τον άφησε ελεύθερο εκτιμώντα συγχρόνως τη συμβολή του στην διεύρυνση της αλήθειας».