Το κουβάρι του μαύρου χρήματος που ξετύλιξε με τις αποκαλύψεις του απολογούμενος ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ακολουθούν προσεκτικά εισαγγελείς και ανακριτές Κατά της Διαφθοράς σχηματίζοντας το κάδρο με τους νέους κατηγορουμένους για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η ομολογία Κάντα έχει ήδη δρομολογήσει εξελίξεις, καθώς στις 2 Ιανουαρίου θα απολογηθεί στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο ο Παναγιώτης Ευσταθίου, αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, στην υπόθεση των υποβρυχίων. Οι ανακριτές, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, περιμένουν να δουν αν ο Π. Ευσταθίου, από τον οποίο ο Αντώνης Κάντας έχει υποστηρίξει ότι δωροδοκήθηκε, θα ανοίξει τα χαρτιά του.
Οι εκπρόσωποι των δικαστικών Αρχών σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αν από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό προκύπτει η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με βάση την υποδομή και τον ρόλο προσώπων που συμμετείχαν στη διακίνηση του μαύρου χρήματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο για όσα πρόσωπα προκύπτει ευθεία εμπλοκή σε δωροδοκία ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εισαγγελείς και δικαστές να προχωρήσουν αμέσως στη σύλληψη υπόπτων για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως συνέβη στην υπόθεση του ήδη καταδικασμένου για «χρυσές μίζες» πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου. Για να γίνει αυτό όμως, όπως σημειώνουν νομικοί που γνωρίζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, δεν αρκεί μόνο η απολογία του Αντώνη Κάντα. Απαιτείται ο συνδυασμός και άλλων στοιχείων για την απαγγελία κατηγορίας. Με δεδομένο πάντως ότι ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών έχει ομολογήσει ότι πήρε μίζες από 12 εξοπλιστικά προγράμματα και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες το ταχύτερο δυνατόν για όλες αυτές τις υποθέσεις, μελετάται το ενδεχόμενο να οριστούν περισσότεροι από δύο ανακριτές κατά της Διαφθοράς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολύ σύντομα από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα περάσουν πολλοί κατηγορούμενοι, οι οποίοι είτε μέσω τραπεζών, είτε μέσω off shore εταιρειών, είτε μέσα σε βαλίτσες διακίνησαν μαύρο χρήμα για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Κάντας μετά την προφυλάκισή του δεν οδηγήθηκε στην 6η πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι πάλαι ποτέ προϊστάμενοί του Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος, αλλά κρατείται, προφανώς για λόγους ασφαλείας, σε πτέρυγα των γυναικείων φυλακών.