Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μέση Ανατολή για μια νέα ειρηνευτική αποστολή, όπως ανέφερε το Σάββατο επίσημη παλαιστινιακή πηγή.

«Ο κ. Κέρι ενημέρωσε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι θα επιστρέψει στην περιοχή στις 4 Ιανουαρίου για να συζητήσει για την ειρηνευτική διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ», δήλωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Θα είναι το 10ο ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη που πραγματοποιεί από το Μάρτιο ο Κέρι. Η προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με μια καλά ενημερωμένη παλαιστινιακή πηγή, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προτίθεται «να παραμείνει για έναν ορισμένο αριθμό ημερών» στην περιοχή.

Ο Κέρι επιχειρεί να συμβιβάσει τις ισραηλινές και τις παλαιστινιακές θέσεις, οι οποίες εξακολουθούν να απέχουν πολύ μεταξύ τους, ώστε να επιτύχει μια «συμφωνία πλαίσιο» που να καθορίζει τις μεγάλες γραμμές μιας οριστικής διευθέτησης μεταξύ των δύο πλευρών, ει δυνατόν πριν από το τέλος της περιόδου των εννέα μηνών που ορίσθηκε κατά την έναρξη των συνομιλιών στα τέλη Ιουλίου 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από