Ο Τζέιμς Μποντ βγαίνει από το γραφείο τού επικεφαλής της ΜΙ6. Χαιρετά τη Μάνιπενι και κατευθύνεται στο εργαστήριο του «Q», του επιστήμονα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που σε κάθε αποστολή του τον προμηθεύει με τα πιο απίθανα γκάτζετ: από ένα τσιγάρο που πυροβολεί μέχρι ένα αυτοκίνητο που γίνεται υποβρύχιο. Σε αυτά τα γκάτζετ, κατά έναν μεγάλο βαθμό, ο πράκτωρ 007 χρωστά τη ζωή του αλλά και την επιτυχία των αποστολών του. Ολες οι επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές πρέπει να υποστηρίζονται από γκάτζετ.

Ετσι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον τελευταίο χρόνο, εξοπλίζεται με γκάτζετ που θα τη βοηθήσουν στη δύσκολη αποστολή για την κατάκτηση διακρίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο επικεφαλής της ΜΙ6 στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει θέσει τους στόχους και χρηματοδοτεί την αγορά ή την ενοικίαση των γκάτζετ.

Κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, τηλεκατευθυνόμενα εξακόπτερα, ντεσιμπελόμετρα και άλλα πολλά είναι τα γκάτζετ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ αξιοποιούνται όσο το δυνατόν καλύτερα τα διαδικτυακά «γκάτζετ», όπως το facebook, το Pinterest, το Instagram, το twitter, το YouTube. Ο ΠΑΟΚ στη νέα εποχή που έρχεται μπαίνει πολύ καλά προετοιμασμένος.

Οπως στην Μπουντεσλίγκα.Το πρώτα ηλεκτρονικά γκάτζετ που αποκτήθηκαν ήταν το Vis Track Live και το Vis Track GPS. Το πρώτο τοποθετήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας ενώ το δεύτερο στα βοηθητικά γήπεδα της Νέας Μεσημβρίας. Η αγορά και η τοποθέτησή τους κόστισαν 140.000 ευρώ. Το Vis Track Live της Τούμπας είναι παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει σε όλα τα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα. Αποτελείται από δύο πανοραμικές κάμερες, έναν σέρβερ και τρεις τερματικούς υπολογιστές.

Στην αρχή του αγώνα εντοπίζει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που θα αγωνιστούν και στη διάρκεια του αγώνα καταγράφει πάνω από 2.000 δεδομένα συγχρόνως, που αφορούν τόσο τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών όσο και της μπάλας.

Τα δεδομένα αυτά μπορεί να τα λαμβάνει το προπονητικό τιμ άμεσα, με on-line σύνδεση, ενώ έπειτα από κάθε αγώνα αναλύονται και εξάγονται συμπεράσματα για τη συμπεριφορά και την απόδοση όλης της ομάδας αλλά και κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Το Vis Track GPS κάνει ανάλογες μετρήσεις, με GPS που φορούν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις.

Με εξακόπτερο. Στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Αρη αποφασίστηκε να γίνουν extreme λήψεις του γηπέδου. Για τις ανάγκες των λήψεων αυτών νοικιάστηκε ένα εξακόπτερο, το οποίο χειρίζονταν ο Αρης Εύδος της Evdos Production, που εξειδικεύεται στις εναέριες λήψεις, κάτω από κανονικές αλλά και ειδικές συνθήκες. «Κάνουμε τέτοιου είδους λήψεις με το εξακόπτερο που έχουμε, όμως στο γήπεδο της Τούμπας υπήρχαν κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν είχαμε πετάξει ποτέ μέσα σε ένα περιβάλλον όπου θα ανάβονταν πυρσοί και καπνογόνα, ενώ υπήρχε πάρα πολύς κόσμος στις κερκίδες και οι χειρισμοί μας θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί. Ενα εξακόπτερο ζυγίζει 7,5 κιλά με την κάμερά του. Σκεφτείτε να πέσει σε μια κερκίδα από 30 ή 40 μέτρα ύψος. Κανονικά το εξακόπτερο μπορεί να φτάσει πάνω από 500 μέτρα ύψος, όμως για εμάς ήταν πρόκληση να το πετάξουμε σε ένα γήπεδο με κόσμο. Για τον λόγο αυτόν κάναμε δύο δοκιμαστικές πτήσεις τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς κόσμο, για να δούμε αν υπάρχουν παρεμβολές στις συχνότητες του εξακοπτέρου και αν υπάρχει ασφάλεια, αφού το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια του κόσμου και μετά όλα τα άλλα», λέει ο Αρης Εύδος και ετοιμάζεται για τις επόμενες extreme πτήσεις του στο γήπεδο της Τούμπας.

Με προσωπικό φωτορεπόρτερ

Η ομάδα του ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί φωτογραφικά και τηλεοπτικά συνεργεία καθημερινά εδώ και αρκετούς μήνες. Για την ακρίβεια, έχει μόνιμο υπάλληλο φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν οι οποίοι καλύπτουν όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας. Είναι παρόντες σε όλες τις προπονήσεις και τα ταξίδια της και καθημερινά ανεβαίνουν στους λογαριασμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Διαδίκτυο φωτογραφίες αλλά και μονταρισμένα βίντεο.