«Ψέμα» χαρακτήρισε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» ο Μίτσελ και θα το έδινε στον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην πατρίδα του και στάθηκε στο γεγονός ότι το 2010 το βραβείο δεν το πήρε Ισπανός, ενώ η εθνική ομάδας της χώρας του κατέκτησε το Μουντιάλ. Μάλιστα ο Μίτσελ δήλωσε ότι τα ισπανικά Μέσα κάνουν καμπάνια για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο και δεν έκαναν τίποτα για τους ισπανούς παίκτες.

«Δεν με νοιάζει είναι ένα ψεύτικο βραβείο. Μου φαίνεται ψέματα όταν πριν από τρία χρόνια δεν το έδωσαν σε έναν ισπανό παίκτη. Τα ισπανικά Μέσα, δεν έκαναν μια καμπάνια για τους παίκτες της πατρίδας μας, όπως κάνουν για τον Ρονάλντο και τον Μέσι. Θα έδινα τη Χρυσή Μπάλα στον Μπλάτερ», τόνισε ο Μίτσελ.

Ο Ερυθρόλευκος τεχνικός θυμήθηκε τα χρόνια που αγωνιζόταν στα γήπεδα. Είπε: «Δεν με νοιάζει, δεν πίστευα σε αυτό το βραβείο ως νέος παίκτης και δεν το πιστεύω και ως προπονητής. Τα ατομικά βραβεία δεν είναι σημαντικά για το ποδόσφαιρο. Φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι όμως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο», πρόσθεσε ο Μίτσελ.

Να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε λάβει την 4η θέση στην ψηφοφορία του 1987 πίσω από τους Ρουντ Γκούλιτ, Πάουλο Φούτρε, Εμίλιο Μπουτραγκένιο.

Ο Ολυμπιακός στηρίζει το έργο της Unicef και στον επίσημο λογαριασμό των Ερυθρολεύκων ανέβηκε μία φωτογραφία από ένα κοριτσάκι από την Γκάνα: «Χρόνια πολλά. Ας δούμε μερικά από τα επιτεύγματα της Unicef τη χρονιά που φεύγει: Ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών. Βοηθήσαμε εκατοντάδες παιδιά σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα προστασίας στην Ελλάδα. Προσφέραμε δώρα και παιχνίδια σε φτωχά παιδιά, μέσα από ειδικές γιορτές και εκδηλώσεις που οργανώσαμε στην Αττική και αλλού. Εκπαιδεύσαμε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και χιλιάδες παιδιά σχετικά με τα δικαιώματά τους. Μοιράσαμε βιβλία, παιχνίδια και σχολικά είδη σε χιλιάδες παιδιά οικονομικά ασθενών οικογενειών. Βοηθήσαμε και παιδιά, στις Φιλιππίνες, την Συρία και αλλού, ξεχασμένα, που αλλιώς θα πέθαιναν. Όλα αυτά χάρη σε σας. Σας ευχαριστούμε».

*Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσωπούμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Βρέντζο κι ύστερα από πρωτοβουλία της σχολής ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο, βρέθηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. του Δήμου Γαζίου. Ο κ. Βρέντζος παράδωσε χρηματικό ποσόν για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Κέντρου και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Κώστα Μαμουλάκη για τις πολύπλευρες δράσεις του.