Κλήση για να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για τις μίζες από τα εξοπλιστικά έλαβε ο αντιπρόσωπος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, 83 χρόνων, ο οποίος κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, που τον δωροδοκούσαν την περίοδο 1997-2002.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απολογηθεί μετά τις γιορτές και όπως έχει δηλώσει μέσω του συνηγόρου του θα συνεργαστεί με τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αυτή που επί χρόνια ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Π. Ευσταθίου κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ καλείται πρώτος με βάση και τα στοιχεία τα οποία έχουν σταλεί από την γερμανική Δικαιοσύνης. Είναι το πρόσωπο στο οποίο τον Αύγουστο, όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», έγινε έφοδος από δύο γερμανούς εισαγγελείς και τους έλληνες συναδέλφους τους Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, στα γραφεία του στο Κολωνάκι και εντοπίστηκαν πολλά στοιχεία.

Εκείνος ως αντιπρόσωπος της Rhein metal, μετέπειτα Atlas, εντοπίστηκε και κατά την έφοδο γερμανών λειτουργών στα γραφεία της εταιρείας στη Βρέμη. Σε καταλόγους υπάρχουν λογαριασμοί από «οφέλιμες» πληρωμές σε έλληνες αξιωματούχους, οι οποίες φθάνουν τα 18 εκατ. ευρώ.