Η 31η Δεκεμβρίου 2013 ορίστηκε, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ως ημερομηνία ανάρτησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2012 και 2013 για τα οποία δεν προκύπτει φόρος για καταβολή.

Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενοι που δεν έχουν χρεωστικά ΦΑΠ θα μπορούν έως και τα τέλη Απριλίου 2014 να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Προηγούμενη απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη προβλέπει πως για τα έτη 2011, 2012 και 2013, οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης - εκκαθαριστικού σημειώματος ΦΑΠ, θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας και εκκαθαρίζονται ως τέτοιες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων.

Πρακτικά λοιπόν, εάν ένας φορολογούμενος απέκτησε ένα ακίνητο μέσα στο 2012 και δεν πρόλαβε να το δηλώσει στο Ε9, μπορεί αρχικά, όταν λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΦΑΠ 2013 μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής - της ΓΓΠΣ να προσθέσει το ακίνητο αυτό στην περιουσιακή του κατάσταση μέσα σε 4 μήνες από την έκδοση του εκκαθαριστικού του ΦΑΠ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από