Τη διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη από τα μητρώα μελών της Νέας Δημοκρατίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, λόγω της εμπλοκής του στη γνωστή υπόθεση των σοβαρών τροχονομικών παραβάσεων για τις οποίες επρόκειτο να δικαστεί την Πέμπτη αλλά δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση: «Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού την εντολή για άμεση διαγραφή από το κόμμα του πρώην υπουργού και ανιψιού του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Μιχάλης Λιάπης που συνελήφθη την Τρίτη επειδή οδηγούσε ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες αυτοκίνητο, δεν προσήλθε στο δικαστήριο την Πέμπτη αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της δίκης.

Πληροφορίες ήθελαν τον πρώην υπουργό να έχει ήδη αναχωρήσει για το εξωτερικό. Και όντως λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως ο Μιχάλης Λιάπης ταξίδεψε στη Μαλαισία.

Βουλή: Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ηλία Παναγιώταρο

Εν τω μεταξύ, αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρου και του προεδρεύοντα Γ. Καλαντζή με αφορμή την υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη.

Κατά την ομιλία του για τον φόρο ακινήτων ο κ. Παναγιώταρος υποστήριξε ότι ο Μ. Λιάπης «είχε κάνει κι άλλες κουτσουκέλες στο παρελθόν, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία».

Ο κ. Καλαντζής του επεσήμανε ότι «δεν είπατε ένα μπράβο στην Αστυνομία που δεν ξεχωρίζει ανώνυμους και επώνυμους».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναζε εκτός μικροφώνου από το έδρανό του για «λαμόγια». «Λίγες παράνομες περιπτώσεις δεν μπορούν να αμαυρώσουν το Κοινοβούλιο», απάντησε ο κ. Καλαντζής, ενώ ο Ηλ. Παναγιώταρος συνέχιζε να φωνάζει.

«Λέτε να κοπούν οι μισθοί των βουλευτών. Τι θέλετε; Οικογενειοκρατία; Να υπάρχουν μόνο γιοι και κόρες;», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.