Συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Aegean υπέγραψε η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Aegean από τις 30 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Αμπού Ντάμπι, ενώ η χρήση των κωδικών πτήσεων της Etihad σε πτήσεις της Aegean Airlines, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων Αρχών.

Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα προς Abu Dhabi θα εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus 320, χωρητικότητας 168 θέσεων.

H Etihad Airways, θα τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεων της, σε εκτός Αθήνας πτήσεις προς 16 ελληνικούς προορισμούς, καθώς και σε δέκα επιπλέον πόλεις της Ευρώπης της Aegean.

Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines θα προσφέρει νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του κόλπου, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean δήλωσε: «Από τη συνεργασία με την Etihad Airways, η Aegean Airlines αποκτάει πρόσβαση στην περιοχή του Kόλπου και στη Νότια Αφρική, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ευκαιρίες σύνδεσης με την Αυστραλία. Συμπληρωματικά, η Aegean Airlines θα προσελκύσει στο δίκτυό της το επιβατικό κοινό της Etihad και θα ενισχύσει την πρόσβαση από και προς την Ελλάδα, μέσω του Abu Dhabi.»

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Χόγκαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways δήλωσε: «Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε καθημερινές πτήσεις από το Αμπού Ντάμπι προς την Αθήνα και έκτοτε, η ζήτηση για ενίσχυση του δικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά.

» Οι νέες πτήσεις της Aegean από την Αθήνα προς το Αμπού Ντάμπι θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον καθημερινό πρόγραμμα της Etihad Airways ανάμεσα στις δύο πόλεις, καθώς και τα δρομολόγια μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου παγκόσμιου δικτύου μας.

» Οι προτάσεις του επιβατικού κοινού θα ενδυναμωθούν σύντομα, καθώς θα τοποθετήσουμε τον κωδικό μας σε πτήσεις της Aegean Airlines προς διάσημους ελληνικούς προορισμούς διακοπών.

» Oι προορισμοί αυτοί, περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Χίο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Κω, τη Λήμνο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.»

Μελλοντικά, η Aegean Airlines, σκοπεύει να τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεών της, στις πτήσεις της Etihad από το Αμπού Ντάμπι προς την Αθήνα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σίδνεϊ.