Για την υπόθεση της σύλληψης του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη για σωρεία σοβαρών τροχονομικών παραβάσεων, αλλά και για το θέμα των πλειστηριασμών και της συζήτησης στη Βουλή για τα υποβρύχια μίλησε την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, έχοντας διατελέσει και γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε και στο πώς η ΝΔ θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα με τον Μιχάλη Λιάπη.

«Νομίζω ότι αυτή η ιστορία αδικεί τον ίδιο τον κ. Λιάπη. Ελπίζω να έχει επαρκείς εξηγήσεις να δώσει» είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και συνέχισε: «Ο κ. Λιάπης δεν είναι στέλεχος του κόμματος. Αποφάσισε να ιδιωτεύσει και δεν βρίσκεται στις δομές του. Άρα, δεν έχει κάποιο λόγο η ΝΔ σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, ας γίνει και η δίκη που είναι να γίνει και ας πει ο κ. Λιάπης όσα είναι να πει, αλλά είναι κάτι που μας στενοχωρεί και μας πληγώνει, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να δίνεται το καλό παράδειγμα και σε αυτήν την περίπτωση δεν δόθηκε το καλό παράδειγμα».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της συζήτησης στη Βουλή για την εξεταστική για τα υποβρύχια ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε:

«Επρεπε να πληρώσουμε 500 εκατ. Αυτό είναι πολιτικό θέμα, όχι ποινικό. Διαφωνήσαμε, αλλά το ποιος έχει δίκιο, θα το δούμε στην πορεία. Ο κ. Δρίτσας, ο οποίος ήταν εκείνος που εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εξεταστικές επιτροπές, γιατί έχω δει και τα πρακτικά τις τελευταίες ημέρες, είπε ότι δεν προέκυψαν θέματα ποινικής ευθύνης υπουργών για να ξεκινήσουμε αυτή την ιστορία πάλι σήμερα. Αν υπάρχουν νέα στοιχεία, βεβαίως να τα διερευνήσουμε. Αλλά δεν μπορεί να γίνεται αυτό εν όψει εκλογικών σκοπιμοτήτων, λόγω και της ελληνικής προεδρίας και των ευρωεκλογών, για να κρατήσουμε, κατά κάποιο τρόπο, σε μια ομηρία το δεύτερο κόμμα της κυβέρνησης ή να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα στην κυβέρνηση, αφήνοντας μια σκιά, ένα σύννεφο σκανδάλων και μπόχας στο πολιτικό σύστημα, που είναι εύκολο να περάσει και στην κοινωνία».

Για τους πλειστηριασμούς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στάθηκε περισσότερο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν για τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Νομίζω ότι πρέπει να έρθει ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση. Θα έχει και άλλα θέματα μέσα, όπως είναι ο ΦΠΑ στην εστίαση και αυτό το πράγμα πρέπει να είναι αυτοτελές» είπε και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν θα έλθει σε τροπολογία. Νομίζω και ελπίζω – γιατί είμαι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σ’ αυτά τα θέματα – ότι πρέπει να έρθει αυτόνομα. Η κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, επειδή αυτό το θέμα πρέπει να το λύσει μέχρι 31/12 και δεν θέλει να το φέρει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως θα μπορούσε να κάνει, διότι υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες. Θέλει να το συζητήσουμε και να το ψηφίσουμε στη Βουλή. Να το συζητήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την κοινωνία και τουλάχιστον να προστατέψει όσο είναι δυνατόν τις ευπαθείς ομάδες που είναι σε αδιέξοδο και ασφαλώς δεν πρέπει να χάσουν την πρώτη κατοικία τους και θα μπορούσε να δράσει και μονομερώς», κατέληξε.