Το «φλερτ» μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με hedge funds των ΗΠΑ αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
 

Το πρακτορείο αποκαλύπτει ότι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είχαν μέσα στην εβδομάδα συναντήσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια Paulson & Co και Third Point LLC, τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ανδρέας Ταπραντζής ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχει βελτιωμένο κλίμα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος και αν και αναγνωρίζει πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν κινείται τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε σε σχέση με το μέγεθος της κρίσης. «Πριν από έξι μήνες ή ένα χρόνο, οι επενδυτές ερχόταν στην Ελλάδα ζητώντας αποδόσεις 30%, αυτό ήταν σουρεαλιστικό», τόνισε ο κ. Ταπραντζής.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει συμμετοχές σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά και να ολοκληρώσει την πώληση του Ελληνικού τον επόμενο μήνα.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από