Η τελευταία φορά που ομάδα υπό τις οδηγίες του χιλιανού προπονητή Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι κατάφερε να επιβληθεί της Μπαρτσελόνα κατεγράφη στις 9 Μαρτίου 2008, όταν η Βιγιαρεάλ περνούσε νικηφόρα (2-1) από

το Καμπ Νου χάρη σε γκολ του παλαίμαχου πλέον σουηδού φορ Γιον Νταλ Τόμασον στο 81ο λεπτό του αγώνα.

Στο τέλος εκείνου του ματς ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι μάλλον μάτιασε τον εαυτό του δηλώνοντας ότι «είναι η δεύτερη φορά που φεύγω νικητής από εδώ και ελπίζω να το πράξω ξανά»! Δεν το κατάφερε ωστόσο, καν ως γηπεδούχος, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όταν ως τεχνικός των Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάλαγα μέτρησε 12 ήττες και 2 ισοπαλίες απέναντι στους Μπλαουγκράνα…

Μεγάλωσε και μυαλό δεν έβαλε! «Δεν είναι αυτή η Μπαρτσελόνα που όλοι ξέραμε πριν από δύο χρόνια και μάλλον θα πρέπει όλοι εκεί να αισθάνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι που κληρώθηκαν να παίξουν με εμάς», σχολίασε ο 60χρονος τεχνικός το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα κληθεί να αντιμετωπίσει το καμάρι της Καταλωνίας στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Το αποτέλεσμα απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου τόνωσε πολύ την ψυχολογία μας και αποτελεί την απόδειξη για όσα μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίζουμε ως σύνολο», συνέχισε ο Πελεγκρίνι, την ώρα που στη Βαρκελώνη είναι αλήθεια ότι δεν άρεσε ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της κληρωτίδας.

Δίχως την παραμικρή διάθεση αλαζονείας, ο προπονητής των Μπλαουγκράνα Τάτα Μαρτίνο παραδέχθηκε ότι «αν μη τι άλλο, η Μπαρτσελόνα πρέπει βρεθεί στην κορύφωση της φόρμας της τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Απέναντί μας θα έχουμε έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και μία ομάδα με αποδεδειγμένη ποιότητα. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να τους αντιμετωπίσουμε σήμερα, όμως μία ανάλυση για το τι θα μπορούσε να συμβεί δύο μήνες μετά είναι πολύ πρόωρη», σχολίασε ο αργεντινός τεχνικός.

Δεύτερο σοκ. Με νωπές ακόμα τις μνήμες της συντριβής (3-6) από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Αρσεναλ επιζητούσε ασφαλώς μία ευνοϊκότερη κλήρωση από αυτήν που τη φέρνει αντιμέτωπη με την κατά πολλούς πιο ισχυρή ομάδα του κόσμου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και εστεμμένη Βασίλισσα της Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου.

«Είναι ένα μικρό σοκ όταν το ακούς, όμως ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τους κοντράρουμε. Δεν έχουμε χωνέψει ακόμα τον περυσινό αποκλεισμό», θυμήθηκε ο προπονητής των Κανονιέρηδων Αρσέν Βενγκέρ.

Η Μπάγερν είχε αντιμετωπίσει και τη σεζόν 2012-13 στη φάση των 16 του θεσμού την Αρσεναλ, επικρατώντας 3-1 στο πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί στο Λονδίνο. Οι Κανονιέρηδες κυνήγησαν μία επική ανατροπή στο Μόναχο αλλά έμειναν στο 2-0, το οποίο δεν αρκούσε για να πάρουν την πρόκριση.

«Περιμένω δύο δυνατές αναμετρήσεις, είναι πάντοτε δύσκολο να έχεις απέναντί σου την Αρσεναλ και τον Βενγκέρ», δήλωσε ο τεχνικός της Μπάγερν Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος έχει αντιμετωπίσει τη λονδρέζικη ομάδα και ως τεχνικός της Μπάρτσα σε φάσεις νοκ άουτ, μετρώντας μόνο προκρίσεις (το 2010 και το 2011).

Ο Ντρογκμπά. Δίχως να προβληματιστεί –αντιθέτως, εκδηλώνοντας τη χαρά του –υποδέχθηκε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά την είδηση ότι η τουρκική Γαλατάσαραϊ θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο», εξέφρασε μέσω του Instagram τον ενθουσιασμό του για την επικείμενη επιστροφή του στο Στάμφορντ Μπριτζ ο 35χρονος επιθετικός, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των Μπλε 320 φορές και διέγραψε σπουδαία καριέρα με τον λονδρέζικο σύλλογο.

Στα μαλακά έπεσαν (θεωρητικά πάντα) η Ρεάλ Μαδρίτης (απέναντι στη Σάλκε) και η Παρί Σεν Ζερμέν (κόντρα στη Λεβερκούζεν). Η περυσινή φιναλίστ Ντόρτμουντ θα αναμετρηθεί με τη ρωσική Ζενίτ, ενώ η Μίλαν, που παραπαίει στην Ιταλία, θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της εξαιρετικής Ατλέτικο Μαδρίτης.