«Η υποψηφιότητά μου ελπίζω να συμβάλει στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να συναντήσει τον κ. Παπούλια για να τον ενημερώσει για τις νέες συνθήκες που επικρατούν μετά την υποψηφιότητα του στην Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ως υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευχήθηκε «πάντα επιτυχίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα», αλλά όπως είπε, σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό «ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι».

Πλέον, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εικόνα αυτή αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα ενός λαού που δοκιμάζεται άδικα από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο.

«Η επιλογή της ευρωπαϊκής αριστεράς στη δική μου υποψηφιότητα έχει αυτό το συμβολισμό και ελπίζω – στο πλαίσιο του δυνατού – να συμβάλει αυτή η υποψηφιότητα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας», πρόσθεσε.

Με τη σειρά του, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι πρόκειται για μία προσωπική επιτυχία του κ. Τσίπρα, η οποία, όπως είπε, έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη και αναμένεται να παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην παρακαμφθεί η Βουλή και να μην περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα ζητήματα της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων.

Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο, τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και τα θέματα αυτά να περάσουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη επί της πρότασης για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός αυτή τη σοβαρή συζήτηση. Θα βγει να καλύψει τον κ. Βενιζέλο ή με την απουσία του θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο;».